+4 0748 01 11 11

Masajul de eliberare craniana, o dovada clara de iubire de sine

  /  Medicina Integrativa   /  Masajul de eliberare craniana, o dovada clara de iubire de sine
2017-09-19
Masajul de eliberare craniala este o tehnica absolut speciala care ne „teleporteaza” rapid in starea de relaxare absoluta. In ce mod? La aceasta intrebare  dar si la altele, pe care sigur ca le aveti in gand, raspunde specialistul Clinicii Eliade, terapeut Anca Stoica.
„N-as vrea sa se inteleaga gresit. Pentru multi, eliberarile craniene inseamna terapia craniosacrala, o terapie exceptionala, dar care nu are o legatura cu ce va vom povesti in continuare. Masajul de eliberare craniana se refera strict la detensionarea zonei capului.

Va invit sa privim pentru cateva momente creierul ca pe o interfata  intre realitatea experioara palpabila si universul interior plin de dinamism si mister. El proceseaza informatiile, reprezentarile si afectele stabilind legatura dintre acestea si corp, asigurand, totodata, posibilitatea exprimarii acestora prin cuvant.  Daca ar fi sa ne intrebam in momentul de fata care este cea mai frecventa boala a oamenilor, se va spune ca este stresul. Daca  intrebam cum se manifesta, fiecare isi va exprima opinia  personala.

Am putea afirma ca stresul este simptomul cel mai frecvent corelat modului in care  ne raportam la lucrurile care se intampla in viata noastra. Simptomatologia  acestei boli a secolului este foarte diversa, fiecare individ prezentand semne specifice. Tinand cont de faptul ca toata tesatura stresului parcurge creierul nostru, consider ca ar fi esential pentru noi ca, din cand in cand, sa ne oprim si sa facem un pic de liniste in mintea noastra, sa instituim un moment de pauza, fara ganduri, fara activitate. In timpul activitatilor noastre, sistemul nervos simpatic este foarte activ . Prin tehnica eliberarii craniene, reusim, practic, sa aducem creierul pe frecventa linistii. Nu facem altceva decat sa „rugam” frumos vegetativul simpatic sa se odihneasca, respectiv mintea noastra sa se linisteasca putin si sa lasam, in schimb, vegetativul parasimpatic sa intre in actiune. Prin aceasta tehnica aducem  liniste, relaxare si calm in corpul nostru. Practic, eliberand mintea, permitem corpului sa se relaxeze.

Aici rezida marele beneficiu al acestui tip de masaj. Folosindu-ne de el, prin manevre specifice, aducem liniste si pace in mintea noastra si, in cele din urma, reusim sa ne lasam invaluiti de sentimentul acela diafan de protectie si  de iubire… iubire de sine. Din pacate, acesta este sentimentul de care ne aducem aminte cel mai adesea in momentele de epuizare totala. Problema este ca ne oprim numai atunci cand organismul ne trimite intr-o criza de vindecare, un AVC, un infarct… situatii extrem de greu de gestionat.

Asa ca va invitam cu drag sa veniti sa testati un masaj de eliberare craniana si sa vedeti ca starea de liniste si de pace care o sa va cuprinda este absolut minunata.”

 

   Pentru programari :

  +4 0374 48 88 88

  +4 0748 01 11 11

     Clinica Eliade

 „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin