Emoțiile noastre și felul în care mâncăm când, ce și cât, sunt atât de strâns legate, încât este practic imposibil să te însănătoşeşti sau să slăbești, fără a examina mai întâi atașamentul emoțional față de mâncare.
Deși poate părea un exercițiu simplu, rareori este. Emoțiile sunt complicate și, uneori, este mai ușor să le îndepărtezi decât să le înfrunți.
Care este relația ta emoțională cu mâncarea?
Pentru mulți dintre pacienții noștri, conexiunea provine din amintiri plăcute, adesea din copilăria timpurie: maşina cu înghețată într-o zi fierbinte de vară, mesele tradiționale de sărbători cu familia. Aceste povești subliniază modul în care alimentele pot fi folosite pentru a ne face să ne simțim conectați și iubiți. În multe familii, mâncarea este singura monedă a iubirii, o moștenire pe care multe femei o transmit fără să vrea, propriilor fiice și fii.
Și apoi există legătura dintre mâncare și perioadele stresante. Cantitatea de stres este deosebit de mare în lumea modernă şi pur şi simplu imposibil de evitat, ca de exemplu în acest an pandemia cu care ne-am confruntat şi încă ne confruntăm cu toții şi în prezent. Poate deveni un ciclu continuu de prăbușire, mâncat, bună dispoziție, prăbușire şi aşa mai departe.
Cum te bucuri de mâncare? Mâncarea este pentru tine recompensă, confort sau control?
Mulți dintre noi am fost răsplătiți cu dulciuri pentru că am fost „cuminți” când eram mici şi cu dulciuri mai serioase când eram tineri. În perioadele de stres ridicat, multe femei imită în mod inconștient această reasigurare, recompensându-se cu mâncare plină cu zahăr și carbohidrați simpli. Şi asta pentru ca alimentele dulci declanșează eliberarea de dopamină – hormonul recompensă şi serotonină, hormonul fericirii, dar numai temporar.
Majoritatea femeilor care se luptă cu emoțiile și mâncarea se „înfometează”, de fapt, pentru că le lipseste o hrană mai profundă – emoții autentice sau doruri psihologice pe care le hrănesc cu alimente.
Conștientizarea, acceptarea, recunoașterea faptului că aveți of-uri şi doruri, pe care singuri observați că nici o cantitate de mâncare nu le poate umple, este un prim pas minunat pentru a vă ocupa de emoțiile și problemele de alimentație.
Îți propunem să experimentezi atunci când te simți depăşit, copleşit de gânduri şi emoții care îți întristează viața – Terapia Bach – Terapia Emoțiilor foloseşte 38 de remedii preparate din flori şi acţionează asupra stărilor si tiparelor emoţionale negative, echilibrându-le.
Oferă-ți o terapie craniosacrală, unica terapie non-invazivă care echilibrează sistemul nervos central.
Examinează-ți sentimentele:
Data viitoare când te gândeşti să foloseşti mâncarea ca mecanism calmant sau dispozitiv de control, întreabă-te, ce a declanșat acest fapt? Ce simțeai înainte să mănânci și cum te simți acum? Identificarea factorilor declanșatori – precum și recunoașterea faptului că mâncarea nu schimbă nimic și, de fapt, te poate face să te simți şi vinovat pe deasupra, pentru că iar ai cedat ispitei, îți va face mult rău ție în relație cu tine.
Acesta este un prim pas important. Multe femei nu își dau seama în ce măsură problemele alimentare afectează sănătatea lor cu consecințe conjugate pe termen lung.
Dezavantajul fizic al mâncării emoționale
Alimentația emoțională are adesea chiar temeiuri fizice nediagnosticate, dar foarte reale. Dezechilibrul hormonal și al neurotransmițătorului poate declanșa pofte nesatisfăcătoare care contribuie la supraalimentare.
Prin intermediul, Asyra – scanare bioenergetică, puteți identifica dezechilibrul emoțional, mental sau chiar neurochimic şi explora cauzele sale. Asyra Pro este testul care nu-ți permite să te mai minți, pentru că în timpul evaluării eşti conectat la 2 electrozi, care determină întregul organism să spună singur ce îl doare.
Iridologia şi fitoterapia, pot identifica cauzele elimentației emoționale şi pot oferi remedii naturale ce întăresc imunitatea naturală prin acțiunea lor complexă şi sinergică.
Fii blând cu tine!
Vă încurajăm să vă amintiți, în primul rând că suntem expresii ale lui Dumnezeu, manifestării vii ale creației şi corpurile noastre poartă, ca pe un dar pe care toți l-am primit la naştere, înțelepciunea divină.
Suntem astfel echipați cu toate mecanismele pentru a trăi o viață sănătoasă şi în bucurie, ființe care se pot adapta la tot ce ne oferă viața.
Avem nevoie doar de alegere conştientă, aceea de a ne asculta şi respecta corpul, prietenul nostru cel mai bun în această viață.
Pentru a depăși cu adevărat problemele legate de alimentație, cum ar fi alimentația emoțională, trebuie să susținem toate dimensiunile ființei noastre, mental, emoțional, fizic şi spiritual şi să fim blânzi cu noi în descoperirea şi întelegerea cauzelor care stau la baza comportamentului nostru.
Ofera-ți măcar un masaj pe săptămâna şidescoperă multiplelor beneficii pe care le vei simți.
Vă așteptăm la Clinica Eliade să descoperiţi beneficiile Medicinei Integrative ce tratează corpul ca întreg și susţine organismul în toate dimensiunile sale.
Vă suntem alături în această călătorie holistică – de la cauză, la simptom, la conştientizare şi reluarea bucuriei vieții.
Programează-te acum la 0748 01 11 11 sau la office@clinicaeliade.ro.