+4 0748 01 11 11

Iridologia ca metodă de diagnostic

  /  Medicina Integrativa   /  Iridologia ca metodă de diagnostic

Intro:

Tehnică a medicinei integrative, iridologia și-a câștigat popularitatea la scară largă întrucât poate diagnostica diferite afecțiuni în baza caracteristicilor anatomice unice ale irisului (zona colorată a ochiului) – acesta poate evidenția diverse probleme de sănătate.

Ochii sunt considerați din cele mai vechi timpuri oglinda sufletului, iar iridologia ne dezvăluie că irisul, atât de studiat de numeroși oameni de știință, este oglinda sănătății. Această știință fotografică este o metodă neinvazivă, deoarece analiza irisului este efectuată cu ajutorul unei camera cu sursă de lumină și a microscopului cu lupă de mărire, fără să prezinte riscuri sau efecte adverse. –  în clinica efectuez iridologia cu ajutorul unei lupe și lanterne și nu prin iridoscop

 

Cum funcționează iridologia

Iridologia, denumită și iridodiagnostic, reprezintă studiul atent al unei diagrame care include toate secțiunile irisului (sunt aproximativ 90 de zone), fiecăre având un corespondent în corp sub forma unui organ. Prin urmare, metoda pornește de la premisa că funcționarea organului respectiv poate fi examinată prin simpla observare a irisului. Deși este practicată sub diferite forme încă din Europa secolului 17, iridologia modernă vine cu avantajul imaginilor digitale și al tehnicilor manuale prin care este precizat nivelul de sănătate al pacientului prin depistarea disfuncțiilor la nivelul unui organ. De asemenea, este determinat riscul de a dezvolta anumite boli prin analiza predispozițiilor moștenite sau evidențierea unor boli din trecut. Practic, modificările tiparelor irisului, variațiile de culoare și alte proprietăți, dar și anomaliile acestuia pot să reflecte anumite probleme de sănătate – patologice sau funcționale. Potrivit unui studiu realizat pe 800 de mii de pacienți, iridologia se dovedește o formă eficientă de diagnostic în circa 85% dintre cazuri. – „nu exista acest studiu”

 

Cum decurge ședința de iridologie

Un iridolog experimentat poate recunoaște și identifica tipare la nivelul terminațiilor nervoase din alcătuirea – „irisul este alcătuit din celule melanocite care primesc impulsuri nervoase de la sistemul nervos vegetativ cu ajutorul nervilor ascendenti și descendenți” . irisului. Acești nervi afișează informații transmise de nervul oculomotor de la diferite organe și sisteme din organism pentru a oferi o indicație asupra stării lor de sănătate. Când examinează ochii unui pacient, specialistul va observa: culoarea irisului, luminozitatea, forma și poziția fibrelor tuberculilor (rădăcinile nervoase), inelele și alte decolorări sau umbre în zona albă a ochiului. Având la dispoziție aceste informații, iridologul compară ceea ce descoperă cu graficul care indică probleme potențiale de sănătate responsabile de declanșarea acestori modificări ale irisului. De asemenea, specialistul va analiza schimbările care indică progresia sau regresul unei boli și care au apărut de-a lungul timpului. Totodată, analiza irisului poate să transmit informații importante și despre afecţiunile care încă nu s-au manifestat clinic, îndrumând pacientul să solicite tratament pentru zona cu probleme.

 

Care sunt problemele depistate de iridolog

Afecțiuni cele mai frecvente depistate cu ajutorul iridologiei și care nu prezintă în mod necesar simptome sunt: hipertensiunea, tulburările tiroidiene, afectarea hepatica, problemele vezicii biliare, inflamația, sistemul imunitar slăbit, problemele digestive, alergiile sau predispoziția la alergii, starea sistemului limfatic, colesterolul crescut, artrita. Pe lângă analiza holistică a corpului, specialistul iridolog identifică zonele inflamate, problemele cauzate de eliminarea deficitară, hiperaciditatea, devitalizarea anumitor zone înainte ca acestea să se manifeste prin boală, nevoia de anumiți nutrienți, impactul stresului asupra corpului.

Pasionat încă din adolescenƫă de natură, plante medicinale și medicina tradițională românească, Alin a studiat la School of Natural Health Science în Londra Nutriție, Iridologie și Herbalism din dorința de a oferi o metodă alternativă de vindecare și amelioarare a afecțiunilor, complet naturală

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin