+4 0748 01 11 11

INGRIJIREA TENULUI MATUR O PRIORITATE IN SEZONUL RECE

  /  Medicina Integrativa   /  INGRIJIREA TENULUI MATUR O PRIORITATE IN SEZONUL RECE
2015-12-04
INGRIJIREA TENULUI MATUR O PRIORITATE IN SEZONUL RECE.
Sfatul Phyt’s:Îmbătrânirea pielii este un mecanism celular complex . Acesta corespunde schimbării şi distrugerii celulelor pielii . Există două tipuri de îmbătrânire : imbatranirea intrinseca sau cronologica si imbatranirea extrinseca sau cauzata de mediu.

* Îmbătrânirea intrinsecă sau cronologică: un proces natural genetic şi hormonal. Îmbătrânirea intrinsecă este o evoluţie genetică naturală şi inevitabilă, care corespunde dezorganizării matricei celulare. Este ceasul biologic care afectează pielea în acelaşi mod ca şi organele. Pielea se schimbă, îşi pierde din hidratarea naturală şi aportul de substanţe fundamentale devine insuficient. Astfel, apare o atrofie cutanată datorită scăderii elementelor esenţiale ale celor trei straturi ale pielii. Pintre fenomenele care apar putem aminti: scăderea vascularizaţiei, reducerea numărului de melanocite, subţierea pielii, scăderea sintezei de colagen şi elastina etc.

* Îmbătrânirea extrinsecă sau cauzată de mediu: un proces provocat de factori externi, cum ar fi razele ultraviolete, tutun, poluare sau stres. Dermatologii estimează că 90% din îmbătrânirea cutanată se datorează unor factori externi. Stresul, tutunul, alcoolul şi razele UV stimulează producerea de radicali liberi – inamicul numărul unu al pielii.
Un radical liber este o moleculă care a câştigat sau a pierdut un electron, ceea ce il face instabil şi extrem de reactiv. Molecula va încerca apoi fie să fure fie să elibereze un electron de la sau către o altă moleculă din apropiere, şi, astfel, lanţul continuă. Acest fenomen este cunoscut sub numele de stres oxidativ şi poate provoca daune organismului şi pielii în special.

Organismul are propriul sistem defensiv de a neutraliza daunele legate de aceşti radicali liberi, dar, o dată cu trecerea anilor, acest sistem de neutralizare devine deficient: pielea este lăsată mai vulnerabilă la factorii externi şi nevoia de antioxidanţi creşte. S-a crezut pentru o lungă perioada de timp faptul că numai UVB este responsabil pentru îmbătrânirea prematură a pielii, dar UVA este mai fatal pe termen lung. Acestea din urmă acţionează în profunzime, în special la nivelul dermului, şi slăbesc fibrele de colagen şi elastina, provocând o pierdere de densitate şi o relaxare cutanata.

Radiaţiile ultraviolete cresc, de asemenea, expresia enzimelor care degradează colagenul şi alte macromolecule ale matricei extracelulare dermice. Şi din păcate, impactul negativ al soarelui se acumulează din copilăria timpurie. Stilul de viaţă accelerează de asemenea îmbătrânirea pielii: tutunul, alcoolul şi poluarea sunt factori agravanţi. Într-adevăr, mediul nostru este generator de radicali liberi, care reacţionează prin modificarea în profunzime a metabolismului celular. Proteinele (colagen , elastină), lipidele membranare şi ADN-ul pot fi deteriorate şi pot duce la disfuncţii care pot merge de la îmbătrânire la cancer de piele . Atacurile externe slăbesc astfel celulele pielii, care devin mai sensibile la radicali, responsabili pentru primele semne de îmbătrânire.

Pentru a preveni şi trata îmbătrânirea pielii Phyt’s recomandă:

* Dietă echilibrată;
* Protecţie solară;
* Hidratare suficientă;

* Folosirea produselor cosmetice naturale ce conţin antioxidanţi, vitamina C şi agenţi de depigmentare.

Sursa: https://www.facebook.com/ClinicaEliade/

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin