+4 0748 01 11 11

IMPORTANTA SI BENEFICIILE MASAJULUI TERAPEUTIC

  /  Medicina Integrativa   /  IMPORTANTA SI BENEFICIILE MASAJULUI TERAPEUTIC
2015-03-12
Stil de viata sanatos sau simplu rasfat?

Intrebare care apare adesea cand ne gandim de unde vine nevoia de masaj si cum sa-l introducem in viata noastra ca ceva benefic si pretios.
Beneficiile masajului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, Homo Sapiens foloseau ca tehnica de vindecare, actul terapeutic numit “arta mangaierii”.
De atunci si pana in epoca moderna, tehnicile de masaj s-au inmultit, astfel ca fiecare cultura a lumii se poate lauda cu o gama variata de masaje ca forme de terapii alternative, complementare, ce aduc alinare durerilor fizice, emotionale, mentale.

Clinica Eliade va propune un meniu de terapii complementare cu o gama variata de masaje, efectuate de specialisti cu ani de experienta in acest domeniu: Masajul Osteopat, Masajul Terapeutic, Terapia Cranio-Sacrala, Masajul de Drenaj Limfatic Manual, Masajul Reflexogen, Masajul cu Roci Vulcanice, Masajul Intuitiv.
Toate aceste tehnici au ca beneficii atat prevenirea anumitor probleme de sanatate, cat si reducerea stresului, ameliorarea durerilor in plan fizic – mialgii, simptomatologia ce insoteste durerile de tip artrite, artroze, tendinite, recuperari medicale dupa anumite accidente, pregatirea pre operatorie si recuperarea post operatorie, cresterea imunitatii, intensificarea drenajului limfatic si respectiv ameliorarea circulatiei la nivelul sistemului limfatic, cresterea elasticitatii pielii. Tehnicile de masaj ajuta la regenerarea tesuturilor, reoxigenarea tesuturilor, cresterea fluxului sangvin in anumite regiuni deficitare, redarea mobilitatii anumitor segmente afectate (articulatii, tendoane, muschi), imbunatatesc digestia, atenueaza crampele musculare, aduc relaxare generala intregului corp.

In multe forme de sedentarism, masajul a avut rezultate minunate, beneficiile fiind mentinute pe plan indelungat si dupa ce persoanele sedentare au renuntat la masaj.
Pe scurt, oricare ar fi forma de masaj preferata, acesta aduce in final o stare de bine generala, detensionare mentala, reduce anxietatea, starile depresive, intensifica capacitatea de concentrare.
Exista o anumita frecventa pentru masaj? Masajul face parte dintr-un stil de viata sanatos si va recomandam sa ii acordati importanta cuvenita.

“A dobandi vindecarea este mai presus de orice in stiinta medicala; prin mai multe cai, care duc catre aceasta tinta, trebuie s-o alegem pe cea mai putin vatamatoare”. Hipocrate

Specialistii Clinicii Eliade Medical Spa, va asteapta pentru a va identifica nevoile si a va oferi tehnicile care vi se potrivesc.
Va asteptam cu drag!

Sursa: https://www.facebook.com/ClinicaEliade/

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin