+4 0748 01 11 11

Impactul neintelegerilor din cuplu si al divortului parintilor asupra copiilor

  /  Medicina Integrativa   /  Impactul neintelegerilor din cuplu si al divortului parintilor asupra copiilor
2017-02-20
Parintii , aflati in situatia de separare , urmata sau nu de divort , sunt constienti sau mai putin de implicatiile pe care le poate lasa socul emotional trait de copii in aceasta perioada precum si posibil mult timp dupa aceea , cu consecinte nefaste ulterioare chiar si in viata viitorilor adulti .
Persoanele implicate trateaza sau nu cu grija aceasta problematica delicata ce poate lasa urme adanci in sufletul si psihicul copiilor lor. Probleme precum depresia , lipsa respectului de sine, frica , obiceiuri negative precum fumatul, consumul de alcool sau droguri de la varste foarte fragede sunt cateva consecinte ce pot aparea in urma gestionarii deficitare a evenimentelor de acest gen din viata adultilor.

Atunci cand certurile dintre adulti , neintelegerile, disensiunile care apar intre acestia genereaza un climat familial tensionat, trairile pe care copiii le percep sunt din cele mai diverse si profunde , avand un impact important asupra comportamentului si a vietii emotionale a acestora .

Potentialul pericol pe care copiii il pot percepe in urma atmosferei incarcate care se instaleaza , a incertitudii , este transmisa copiilor nu doar prin cuvinte dar si prin gesturi , atitudini , schimbari in viata familiei si a diverselor activitati comune .

Starea parintilor este adesea surprinsa de catre copii , acestia fiind sensibili , vulnerabili in fata acestor situatii .In sufletul si in mintea acestor copii , despartirea parintilor instaleaza trairi care pe termen mai scurt sau mai lung genereaza efecte cu consecinte dramatice asupra vietii lor.

Scenariile pe care copiii sunt supusi sa si le imagineze datorita lipsei de informatii clare , ambiguitatile care devin greu de suportat , vor transmite copiilor aflati in mijlocul acestor tip de conflicte sentimente de confuzie si nesiguranta , uneori insomnii.

In urma discutiilor aprinse la care pot lua parte sau pe care le aud intamplator , pot incerca sentimente de vinovatie , gandindu-se ca poate si compotamentul lor a dezamagit si a fost factor de perturbare a linistii caminului lor.

Schimbarile care apar zdruncina universul copiilor , stabilitatea si securitatea acestora .Sentimente de incertitudine se vor cuibari in mintea si in sufletul copiilor in urma faptului ca unul din parinti nu va mai locui in acelasi loc ,ca poate vor fi nevoiti sa se mute in alta locatie , in alt oras sau scoala , prin aparitia noilor grupuri de prieteni sau colegi .

Manifestarea trairilor si sentimentelor datorate suferintei si neputintei poate lua forma furiei exprimata in interactiunea cu parintii , alti membrii ai familiei , prieteni sau colegi de scoala sau a tristetii .Datorata trairii sentimentului de abandon , tristetea se va putea manifesta prin izolare , neimplicare , plans , apatie , sensibilitate si irascibilitate , scaderea rezultatelor scolare , aparitia unor stari de rau sau imbolnaviri repetate.

Copiii pot manifesta de asemenea neacceptarea situatiei si neadaptarea la noua realitate , luptand din rasputeri in incercarea de a-i readuce pe cei doi parinti impreuna in diverse imprejurari si cu diverse ocazii sau prin refuzul noilor parteneri care pot aparea in viata parintilor , protestand si impotrivindu-se impotriva acestora.

Manifestarile acestora pot devia in comportamente violente atat impotriva celor din jur cat si asupra propriilor persoane.

Actiunile violente ale copilului pot aparea atat in raport cu ceilalti, cat si in raport cu propria persoana, agresivitatea fiind primul semnal al tensiunii existente si traite, al temerilor , frustrarilor , resentimentelor , ingrijorarilor pentru parintele victimizat .

Neatentia prin refugiul in trecut sau in viitor , socul primirii vestii adusa la cunostinta indiferent de membru sau imprejurare, vorbitul urat , lovitul , stricatul sunt tot actiuni sau manifestari care este bine sa fie identificate si corectate cat mai repede cu putinta .

Natura ne-a oferit in dar plantele Remediile florale Bach , provenite din florile plantelor salbatice actioneaza bland si delicat asupra starilor afectiv – emotionale . Prin echilibrarea planului mental si emotional se obtine armonizarea interioara a acestor copii expusi traumelor si situatiilor stresante .Sentimentele de anxietate , teama , ingrijorare , gelozie , ura precum si manifestari de genul enurezis, nerabdare etc vor disparea , bolile vor fi prevenite iar eficienta remediilor si a terapiei florale Bach va culmina cu o stare de detasare , relaxare ,autocontrol , de regasire a echilibrului si recapatare a bucuriei de viata , de adaptare la noua situatie creata si de acceptare a acesteia..

Noninvazive si usor de administrat , compatibile cu orice alta forma de tratament sau metoda medicala , lipsite de contraindicatii , 100% naturale , remediile florale Bach reprezinta una dintre cele mai simple , profunde si eficiente terapii in astfel de situatii .Identificate si constientizate la cabinet , in cadrul sedintelor de terapie Bach cu ajutorul specialistului pregatit temeinic , acreditat si inregistrat de catre fundatia Dr.Edward Bach din Marea Britanie , emotiile vor constitui baza catre care apoi vor fi propuse si selectionate remediile potrivite precum si preparea finala din maxim sapte remedii diferite .

Bucurati-va cu incredere de existenta acestei miraculoase terapii si oferiti copiilor vostri sansa de a depasi cu usurinta momentele dificile pe care le traiti si la care , fara voia lor , sunt expusi .Fiti fericiti ca puteti beneficia de puterea si de virtutile lor , ca le puteti avea la indemana si cu gratie veti trece peste evenimentul neplacut , avand din nou copii bucurosi si fericiti.

 

Pentru programari :

+4 0374 48 88 88

+4 0748 01 11 11

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin