+4 0748 01 11 11

Terapia florala Bach – Hiperactivitate mentala

  /  Medicina Integrativa   /  Terapia florala Bach – Hiperactivitate mentala
2018-05-11
Ne aflam in acea perioada a anului scolar in care evaluarile, tezele si examenele pun la incercare sistemul psihoemotional al elevilor, studentilor si chiar al parintilor.

Este o perioada solicitanta intrucat participarea la examene implica un stres intens ce se poate manifesta diferit, prin simptome diverse, de la simpla transpiratie a palmelor si palpitatii usoare pana la atacuri de panica.

Emotiile din preajma examenelor pot conduce la reactii somatizate in lesin, tremur, respiratie igreunata, senzatia lipsei de aer, variatia tensiunii arteriale, a ritmului respirator, tulburari ce pot afecta rezultatul dorit si asteptat.

Terapia florala Bach vine in sprijinul tuturor celor care se afla in astfel de situatii prin administrarea din timp a combinatiei de 1 maxim 7 remedii, selectate in urma sedintelor de terapie.

Intrucat toata perioada de pregatire din preajma examenului este importanta si generatoare de mult stres, unul din cele mai importante remedii recomandate este Rescue Remedy, atat pentru elevi, studenti cat si pentru parintii acestora. Este bine sa fie evitate bauturile energizante intrucat acestea provoaca agitatie si mai mult dauneaza decat sa aduca un beneficiu starilor emotionale neplacute.

Rescue Remedy este un remediu combinat, preparat din florile provenite de la cinci plante, care restabileste starea de calm, relaxare si stapanire de sine in cazurile in care organismul este supus unui puternic stres emotional, care genereaza frica intensa si neliniste. Gestionarea cat mai eficienta a situatiei poate fi obtinuta prin combinarea acestui remediu cu altele, in functie de ceea ce se identifica, individualizat, in cadrul discutiei dintre terapeut si persoana in cauza.

Rock Rose este un remediu eficient atunci cand teama moderata sau timiditatea, acoperite de remediul Mimulus capata conotatii extreme, intense, panicante, paralizante. Administrarea acestor remedii restabilesc gandirea clara, calmul si prezenta de spirit.

Red Chestnut este remediul recomandat apropiatilor care sunt ingrijorati excesiv de parcursul si starea celui aflat in perioada de pregatire sau in situatia de examinare si care administrat de sine statator sau in combinatie, reda detasarea si ofera celuilalt autonomia si permisiunea sa-si traiasca propria experienta.

White Chestnut este un remediu care vine in sprijinul tuturor celor implicati, atat parintilor cat si copiilor, prin linistirea gandurilor, a agitatiei si hiperactivitatii mentale. In combinatie cu RR va imbunatatii calitatea somnului. Gandurile si scenariile mentale negative vor fi indepartate, vor fi pastrate si ordonate doar cele benefice indeplinirii obiectivului propus.

Hornbeam este esenta Bach stimulanta si energizanta benefica in situatiile de amanare a lucrurilor pe care le simtim plictisitoare, istovitoare, a activitatilor de rutina. Temele, pregatirile, exercitiile sunt un proces constant in astfel de perioade iar indeplinirea la timp a acestor sarcini sunt elementare pentru obtinerea rezultatului dorit. Remediul Hornbeam reda vitalitatea si vigoarea necesara pentru a traversa cu placere aceasta perioada.

Clematis si Honeysuckle permit o ancorare la prezent, indeparteaza starile de reverie si permit detasarea de trecut astfel incat sa-si faca loc creativitatea, concentrarea si retrezirea interesului pentru momentul prezent.

Wild Rose este remediul Bach care sprijina mobilizarea, deschiderea catre oportunitati, inlatura apatia, starea de pasivitate si delasare, trezeste entuziasmul si motivatia interioara pentru a duce la bun sfarsit obiectivul propus.

Olive regenereaza fizic – emotional si sustine organismul pe toata perioada premergatoare examinarilor iar Mustard readuce bucuria si buna dispozitie celor care sunt tristi datorita faptului ca timpul nu permite si alte activitati in aceasta perioada.

Chestnut Bud este remediul Bach eficient in cazul celor cu dificultati de invatare , celor care au tendinta de a repeta aceleasi greseli, permitand o invatare si intelegere rapida.

Walnut este esenta Bach cu ajutorul careia veti ramane consecventi si fideli in indeplinirea dorintelor fara a fi influentati de altii.Va veti adapta pastrandu-va deciziile in asa fel incat sa ramaneti constanti in fata tentatiilor, propunerilor, argumentelor celorlalti.

Larch reda si intareste increderea in fortele proprii. Talentele si abilitatile vor fi constientizate si valorificate iar sentimentul de inferioritate va disparea.

Terapia florala Bach reprezinta solutia naturala, simpla, blanda si eficienta, lipsita de efecte adverse, netoxica si neinvaziva de armonizare si echilibrare emotionala , de revigorare , de obtinere a stapanirii de sine si a linistii interioare atat de necesara traversarii cu gratie a perioadelor cu incarcatura emotionala semnificativa.

Obtineti rezultatele dorite in urma examinarilor, pregatindu-va din timp confortul emotional si claritatea mentala prin administrarea acestor esente Bach care va vor slefui personalitatea si va vor imbogati cu virtutile lor, devenind rezistenti, puternici, plini de energie, motivati, increzatori si triumfatori.

Dana Savoiu

Bach Foundation
Registered Practitioner

 

 

Pentru programari: 

+4 0748 01 11 11

 Clinica Eliade

 „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin