+4 0748 01 11 11

Gestionarea emoțiilor și a hipersensibilității în perioade de stres și criză

  /  Medicina Integrativa   /  Gestionarea emoțiilor și a hipersensibilității în perioade de stres și criză

Ştirile fac lumea să pară un loc înfricoșător în acest moment, ceea ce pot fi dificil de navigat emoțional. Oamenii extrem de sensibili și empatici – care uneori pot capta sau simți mai mult din energia și emoțiile altora – ar putea vedea situația actuală ca una extrem de descurajantă sau chiar paralizantă, aşa că ne-am gândit să vă oferim câteva strategii pentru a trece cu bine peste această perioadă:

     1. Așteptați-vă şi acceptați că puteți fi mai puțin implicați în ceea ce se întâmplă în lume la nivel global atunci când lumea din jurul vostru este în criză.
      Dacă o persoană iubită are probleme de sănătate, dacă ai suferit un accident sau ai pierdut un loc de muncă, în mod natural, vei fi mai puțin preocupat de ceea ce se întâmplă în lumea largă. În aceste perioadă, ar putea fi sănătos să vă limitați temporar expunerea la știri și suferințele altora (aceasta NU este însă o strategie pe termen lung!)
     2. Trebuie să fiți conştienți că izolarea de problemele la nivel global nu te protejează, ci te pune în pericol.
      Oamenii sensibili pot simți că izolarea de problemele mai mari ale lumii este o modalitate de a-și proteja sensibilitatea. Dar, ca orice alt mușchi, atunci când sensibilitatea nu este folosită, se va atrofia. Conectarea la emoții și energii intense este un mod important de a-ți crește și înțelege sensibilitatea. Cu siguranță, trebuie să creezi granițe cu privire la energia și emoțiile celorlalți. Doar asigurați-vă că limitele pe care le puneți în jurul vostru nu sunt atât de înalte și de groase, încât nimic nu le poate trece.
     3. Înțelegeți că sensibilitatea și empatia dvs. vă fac mai puternici, nu mai slabi.
      În timp ce persoanele sensibile care absoarb cu ușurință energia și emoțiile celorlalți trebuie să fie atente la ceea ce se expun, ei trebuie în continuare sa fie prezenți la ceea ce se întamplă în lume. Când alții suferă – din cauza unui dezastru natural, a atacurilor în masă, a unui act de agresiune sau a unui alt eveniment devastator – este important ca oamenii care nu au fost direct implicati să recunoască suferința altora si sa-şi exprime compasiunea în modul propriu al fiecăruia. Istoria a arătat că atunci când societatea neagă sau refuză să privească suferința unora dintre membrii ei, devine periculoasă și iresponsabilă, iar atunci când nivelul de compasiune creşte, lumea se înalță şi devine mai bună
     4. Reamintește-ți că nu ești neputincios.
      Oamenii sensibili ar putea evita urmărirea problemelor dificile, deoarece nu simt că pot face nimic pentru face o schimbare. În schimb puteți avea o conversație cu cineva în care dezbateți diplomatic diferitele soluții posibile, sa faceți o donație lunară unei asociatii non-profit care este dedicata să facă schimbări în acest domeniu sau încercați dacă puteți sa faceti ceva în viața de zi cu zi pentru a ajuta. Cel mai mic dar, sub orice formă ar fi el, facut de cât mai mulți dintre noi, reprezintă un mare dar pentru ridicarea constienției globale.
     5. Nu te judeca și prioritizează propria sănătate mentală şi emoțională.
      Dacă vă confruntați cu anxietate sau depresie, este necesar să vă prioritizați propria sănătatea mentală şi emoțională. Găsiți un mod echilibrat de a vă implica în problemele ce nu au directă legatură cu dvs. Avem nevoie de oameni sensibili care sunt conștienți și încearcă activ să facă din lume un loc mai bun pentru toată lumea. Iar nivelul tău de participare depinde întotdeauna de propria sănătate emoțională personală și de nevoile tale emoționale în acel moment.
     6. Creează tipare sănătoase.
      Poate fi foarte dificil să privim durerea și suferința, fie din viata noastra, fie că din viața unor oameni de cealaltă parte a lumii. Totuși, face parte parte din viață. Găsiți-vă propria strategie pentru a face față acestei părți dificile, de a fi om și sărbătoriți toată magia, frumusețea, bucuria și minunea care fac parte din lume.
     7. Căutați și lucruri pozitive care se întâmplă în lume.
      În cele din urmă, nu uitați că în fiecare zi există și exemple de lucruri uimitor de pozitive în lume! S-ar putea să citiți un articol despre oamenii care se reunesc după ce au fost separați de circumstanțe dincolo de puterea lor timp de zeci de ani, sau activiști care fac diferența într-o comunitate subestimată sau cineva care îşi transformă visul în realitate, indiferent ce are de depăşit. Căutați imagini cu oameni din întreaga lume zâmbind, triumfând și ajutandu-se unii pe alți, alegeți o muzica frumoasă şi să vă înconjurati de oameni curați şi calzi, care vă susțin şi cred în voi, alegeți întotdeauna să fiți buni şi recunoscători pentru miracolul numit viață!

     

  Pentru întrebari legate de acest subiect ne puteți contacta online pe chat, pe mail la office@clinicaeliade.ro sau la 0748 01 11 11.

  Clinica Eliade

  „ALEGE CONȘTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin