+4 0748 01 11 11
Image Alt

Evaluare Posturologică

  /    /  Evaluare Posturologică

Posturologia constă în analizarea celor mai mici devieri de la o postură normală, adică a funcționalităţii fiecărei articulaţii în parte, precum şi a dispoziţiei spaţiale a corpului, găsind soluţii terapeutice inovative, care funcționează atât asupra simptomelor, cum ar fi durerea de spate, cefalee, dureri de genunchi sau de picioare, dar care permite și o recuperare a echilibrului corpului.

CE ESTE POSTURA?

Pentru a putea obține rezultate vizibile şi semnificative, este necesar să cunoaştem structura, arhitectura tridimensională și funcționarea tălpii piciorului. Corpul uman este compus din 208 oase, din care 52 sunt la picioare, ținute împreună de articulații complexe şi de un număr mare de muşchi.

Intervenția terapeutică constă în folosirea unor susținători plantari creați computerizat, personalizați, care să fie acceptați de organism şi să readucă la normalitate informațiile nervoase senzitive provenite de la acele puncte.

Pentru a putea stabili cauza exactă a problemelor de posturologie, cel mai important instrument de evaluare şi determinare a disfuncțiilor posturologice este TESTUL de POSTURĂ!

TESTUL DE POSTURĂ

Numeroase studii au arătat că peste 70% din durerile de spate nu au o cauză inițială la nivelul coloanei vertebrale, ci doar un efect la acest nivel.

Testul de Postură este o analiză computerizată, care oferă informații funcționale la nivelul activităților motorii pentru toate categoriile de pacienți-copii, adolescenți, adulți, sportivi şi propune o readucere la normalitate a informațiilor nervoase, senzitive, provenite de la punctele de functionare incorectă prin folosirea unor susținători plantari individualizați (talonete personalizate) care ajută la găsirea echilibrului postural.

 

CORECȚIA PROBLEMELOR SE FACE ÎN TREI DIRECȚII:

  • amortizarea zonelor cu suprasarcină;
  • modificarea repartiției cu optimizarea presiunii exercitate de picioare la sol;
  • ameliorarea memoriei sofisticatului computer care este creierul uman, deoarece odată poziția corectată, memoria nouă este reeducată prin noua informație primită şi va lua locul celei de disfuncționalitate (reprogramare posturală).

Evaluarea şi diagnosticul posturologic ajută la rezolvarea următoarelor patologii:

Picior plat sau cav, picior valg sau var, spina calcaneeană, fasceita plantară, boltă anterioară prăbuşită, genunchi valg sau var, genunchi flessum sau recurvatum, “strabism” convergent sau divergent al rotulei, asimetria centurilor scapulare și pelvine, hiperlordoza sau cifoz coloanei, scolioza oricărui segment al coloanei, ocluzii dentare, dispoziția asimetrică a țesuturilor adipoase şi a țesuturilor moi, circulație limfatică şi venoasă defectuoasă.

În strânsă legătură cu poziția posturală a fiecărui individ se află şi este influențată neuro-anatomia capului şi a regiunii cefei fiecărui individ, cât şi rolul jucat de ochi în reglarea posturii şi invers.

SOLICITĂ O PROGRAMARE

    Vă rugăm să alegeți terapia
    Alegeți data

    Clinica Eliade prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul de a raspunde solicitarii dumneavoastra. Aveti dreptul de a ne solicita accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal, rectificarea sau stergerea acestora, de a restrictiona prelucrarea lor sau de a va opune prelucrarii, precum si dreptul la portabilitatea datelor. Pentru mai multe detalii in legatura cu prelucrarea datelor personale va invitam sa consultati Poltica de Confidentialitate a site-ului nostru.