+4 0748 01 11 11

Esentele Bach – Curaj , calm si stapanire de sine in fata temerilor , grijilor , atacurilor de panica

  /  Medicina Integrativa   /  Esentele Bach – Curaj , calm si stapanire de sine in fata temerilor , grijilor , atacurilor de panica
2017-05-22
Din cele mai vechi timpuri , stramosii nostri au cunoscut temeri legate de fenomenele meteorologice , de invadatori , de tot ce le putea afecta siguranta si existenta , sentimente intalnite si in lumea animala .
Frica este o emotie sanatoasa care ne obliga sa privim responsabili spre consecintele actiunilor pe care le intreprindem.

Insa aceasta se poate transforma si lua forma unei limitari a existentei noastre , blocandu-ne dezvoltarea si indeplinirea obiectivelor dorite prin devitalizarea de energia consumata in mod inutil , total neconstructiv in imaginarea scenariilor si convingerilor ca nu putem fata si nu vom putea suporta situatii , persoane care pot sau nu reprezenta un pericol real , evident.Sentimentul de frica se raporteaza mereu la un eveniment viitor fata de care e necesar sa invatam sa gestionam corect mecanismul de adaptare , util pentru supravietuire prin avertizarea pericolului.

Atunci cand aceasta frica rationala , sanatoasa , se transforma in ceva irational , asociat cu un pericol exagerat sau inexistent apar fobiile , anxietatile ,panicile, comportamentele obsesiv –compulsive .Sub impactul factorului amenintator , Amygdala care este centrul fricii din creier , transmite impulsuri glandelor suprarenale care elibereaza in corp cantitati mari de adrenalina .

La nivel fiziologic , apar stari precum tremuratul picioarelor , puls ridicat , transpiratia mainilor , respiratia grea , ameteala , senzatia de sufocare .Majoritatea fricilor se dobandesc de-a lungul vietii , in urma unor experiente negative si vin ca raspuns atunci cand ne simtim amenintata sanatatea sau siguranta noastra si a familiilor noastre .

Dr.britanic Edward Bach , in cartea Terapia prin flori , ne transmite faptul ca „temerile noastre , nelinistile , anxietatea si alte sentimente de acest gen , deschid calea pentru patrunderea bolilor”.

Fricile concrete , care ne intaresc convingerea ca nu putem face fata situatiilor vietii de zi cu zi , care par a fi riscante si primejdioase , au cauze cunoscute .Teama de boala , de durere , de accidente , de intuneric , de lift , de singuratate , de saracie , de avion , de oameni , de vorbit in public , de examen, de interviu , de teze , de somaj , de schimbare a locului de munca , de zgomot , de dentist , de interventii chirurgicale , de pierdere a unei relatii , de animale – sunt doar cateva exemple de situatii  pe care le consideram riscante si pe care le evitam sau amanam .

Pentru a depasi situatiile de panica ,de groaza , de frica extrema  avem nevoie sa actionam, sa  ne dezvoltam si sa ne manifestam curajul , calmul si stapanirea de sine pentru a putea actiona fara teama in sensul realizarii dorintelor .

Depasind fricile prin administrarea simpla , de cateva ori pe zi direct in cavitatea sau in lichide a combinatiei de 1 maxim 7 remedii florale Bach , stabilita in urma sedintei de terapie , cu ajutorul practicianului acreditat de Fundatia Bach din Marea din Britanie , organismul isi va recapata calmul si seninatatea , puterea si curajul de a infrunta si de a face fata provocarilor vietii .

Remediile Bach , naturale 100% , preparate din florile plantelor provenite din flora spontana , vor ajuta organismul sa gestioneze temerile prin evaluarea realista a situatiilor , prin linistirea mintii si incetarea creerii scenariilor periculoase.

Teama de pierdere a controlului , teama ca poti deveni violent , ca poti avea comportamente daunatoare altora sau chiar persoanei tale , frica de a actiona irational sub imboldul unor impulsuri sau presiuni interioare , dezlantuindu-te prin vorbe sau actiuni pe care nu ai vrea sa le rostesti sau sa le lasi sa se manifeste , teama ca vei ceda nervos , ca vei face o criza , reactionand necontrolat isi gaseste rezolvarea prin administrarea remediilor Bach , ajutandu-te sa-ti exprimi furia sanatos , prin adoptarea de pozitii si atitudini ferme in fata persoanelor , situatiilor si prin a gasi calea sanatoasa de a te elibera de energia exploziva si de tensiunile acumulate , prin alegerea celor mai potrivite momente de a actiona .Regasindu-ti calmul si stapanirea de sine , vei deveni capabil sa gestionezi si sa exprimi constructiv sentimentele .

Terapia florala Bach , netoxica , neinvaziva , fara sa prezinte nici un fel de efecte adverse , lipsita de contraindicatii , actioneaza bland si eficient asupra fricilor de ordin necunoscut , inexplicabile , care apar ziua sau noaptea , fara un motiv sau cauza definita .Presimtirea unor pericole precum dezastrele , energii negative , frica de moarte, sensibilitatea la influentele exterioare , neputinta de a destainui altora suferinta traita datorita lipsei explicatiei rationale a fricii sunt stari in care remediile florale se dovedesc a fi benefice .Eficienta terapiei va fi simtita in faptul ca va veti regasi increderea in tot ce va inconjoara , va veti simti din nou in siguranta , bucurosi si cu deschidere spre experiente si proiecte noi .

Ingrijorarea excesiva pentru traiul celor dragi , preocuparea exagerata pentru siguranta celor apropiati , identificarea cu problemele si suferintele altora printr-o empatizare profunda , credinta ca in lipsa ta ceilalti nu se pot descurca si anticiparea unor scenarii negative ce le-ar putea afecta existenta , creand o presiune prin conectarea emotionala cu cei din jur isi gasesc armonizarea si echilibrarea cu ajutorul remediilor florale .Manifestarea detasarii empatice obtinuta in urma tratamentului efectuat o perioada de timp ofera liniste si credinta ca cei apropiati se afla in siguranta si ca pot face fata si singuri provocarilor vietii .Calmarea fricilor exagerate duce la mentinerea unor relatii sanatoase care permit dezvoltarea normala a celor dragi , increzatori in propriile forte si stapani ai propriilor vieti .

Remedii florale precum Mimulus , Aspen , Red Chestnut , Cherry Plum sau Rock Rose , aflate in diverse combinatii , in functie de emotiile , starile traite sau deficientele de caracter identificate si constientizate in cadrul sedintei de terapie vor actiona bland , facilitand echilibrarea si armonizarea interioara , motiv pentru care imunitatea organismului va creste iar bolile vor fi prevenite sau acolo unde acestea deja sunt instalate , vor disparea .

Tratand temerile , grijile , nelinistile , ne eliberam nu numai de maladiile noastre ci in plus, plantele care ne sunt date de harul Creatorului tuturor lucrurilor ne scapa de temeri si griji si ne lasa in noi insine mai buni si mai fericiti ”.   Dr. E. Bach

 

Pentru programari :

+4 0374 48 88 88

+4 0748 01 11 11

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin