+4 0748 01 11 11

Eliminarea naturala a anxietatii prin terapia cranio-sacrala

  /  Medicina Integrativa   /  Eliminarea naturala a anxietatii prin terapia cranio-sacrala
2018-06-25
De Lynn Wonders (Natural relief from anxiety: Craniosacral therapy)

Anxietatea reprezinta problema cea mai semnificativa in planul sanatatii mentale a oamenilor. In fata acestei provocari, unii merg la consultatie pentru a li se stabili medicatia potrivita, cei mai multi cautand alinare printr-o abordare combinata – psihoterapie si medicamente. Exista, totodata, multe optiuni naturale care pot aduce ameliorari si chiar eliberarea din ghearele anxietatii.

Anxietatea apare ca raspuns emotional la diferiti factori declansatori care, adesea, sunt adanc inradacinati in convingerile si credintele individului. Uneori, anxietatea este generalizata, fiind un raspuns la multe situatii, alteori manifestandu-se punctual, in interactiuni sociale corelate unor frici intense, cum ar fi teama de a vorbi in public, frica de inaltime si altele. Ca reflectare in corp, anxietatea se traduce prin senzatia de scadere a capacitatii respiratorii, tensiuni musculare, probleme digestive, eruptii cutanate sau diferite dureri si junghiuri.

Terapia cranio-sacrala, practicata de un terapeut certificat, reprezinta o modalitate foarte speciala, cu efecte uluitoare asupra persoanelor care sufera de anxietate..

Terapia cranio-sacrala este foarte blanda, neinvaziva, si foloseste atingeri usoare pentru a reface echilibrul sistemului nervos. Sistemul pe care opereaza acesta terapie este compus din creier, coloana vertebrala, membranele si fluidul din ele. Fluidul are un ritm propriu de vibratie, asemanator mareei oceanului sau pulsului. Cand exista dezechilibre in curgerea acestui fluid pot sa apara probleme la nivel fizic si mental. Si reciproca este valabila… Cand avem raspunsuri emotionale la experiente declansatoare ale anxietatii iar aceste emotii nu pot fi exprimate intr-o maniera sanatoasa, ele sunt memorate si stocate in tesuturile corpului: in muschi, oase si organe. Subiectii terapiei cranio-sacrale experimenteaza starea de relaxare corporala, incetinirea ritmului cerebral, impingerea la o parte a egoului si a mecanismelor sale de protectie. Astfel, emotiile stocate vor iesi la suprafata pentru a se elibera si pentru vindecare.

Terapia cranio-sacrala reprezinta o abordare de vindecare globala a subiectului, sustinand legatura stransa dintre minte, corp si spirit. Persoanele carora li se face aceasta terapie au o senzatie de superioara integrare in propriul corp si de sporire a claritatii mentale. Ca urmare a linistirii mintii, se reface conectarea acesteia cu corpul, cu efecte relaxante si de recuperare. Pe parcursul terapiei, subiectii stau intinsi confortabil pe masa de masaj, imbracati, iar terapeutul realizeaza niste atingeri usoare care declanseaza punerea in functiune a mecanismelor de ajustare izvorate din intelepciunea proprie corporala, ceea ce conduce la modificari benefice si sigure dinspre interior catre exterior. De regula, terapia dureaza o ora.

Cu toate ca terapeutii cranio-sacrali nu sunt psihoterapeuti, ei sunt instruiti asupra modului in care sa inlature anumite limitari la nivelul corpului fizic. Adeseori, emotiile sunt corelate tensiunior din corp si, uneori, pot fi eliberate impreuna cu limitarile resimtite la nivel fizic. Astfel, terapia cranio-sacrala ajuta la rezolvarea cauzelor anxietatii si depresiei, fara utilizarea medicamentelor. Starea resimtita in urma terapiei este de calmare a sistemului nervos si de intarire si crestere a flexibilitatii ansamblului corp-minte.

Recomandarea noastra este ca persoanele care sufera de anxietate sa testeze terapia cranio-sacrala. Toate persoanele care au facut aceasta terapie, au afirmat ca au experimentat o profunda relaxare cu efecte benefice persistente in timp si o senzatie de usurare, in special ca eliminare a anxietatii.

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin