Eficienta terapiei Scenar in prevenirea si oprirea evolutiei miopiei
Studiile arata ca in tarile mai apropiate de Polul Nord frecventa miopiei este mai mare datorita lipse unei luminozitati naturale suficiente si a deficitului de vitamina D. La acestea se adauga modul in care are loc travaliul si nasterea, gradul de urbanizare si altele.
Studiul a fost efectuat asupra unui numar de 65 de copii, cu varste intr 7 si 15 ani, cu diferite tipuri de afectiuni oculare:pseudo-miopie, miopie usoara, moderata, severa, astigmatism si tensiuni oculare. Terapia Scenar a fost administrata zilnic timp de 10 zile. Simultan au fost investigate si alte elemente precum: existenta unor patologii somatice simutane, existenta unor antecedente heredo-colaterale, s-au efectuat teste visiometrice, refractrometrice, de indice de acomodare, de oftalmoscopie, masuratori neuro-fiziologice si echo-biometrice. S-au delimitat trei grupuri care au fort tratate dupa cum urmeaza: grupul 1 –terapii conventionale, grupul 2 – monoterapie Scenar, grupul 3 -terapii multiple plus Scenar.
Rezultatele au fost comparate inainte, imediat dupa terapie si dupa un an de la incheierea terapiei. Astfel s-au remarcat urmatoarele, in functie de parametrii urmariti:
A. Acuitatea vizuala: la grupul 1 a crescut cu 10% pentru acuitate medie fata de acuitatea slaba si 5% pentru acuitate inalta; la grupul 2 a crescut cu 23% pentru acuitate medie fata de acuitatea slaba si cu 3% pentru acuitatea inalta;
B. Electro-senzitivitate retinala: la grupul 1, a crescut de la 10 la 50% imediat dupa tratament si apoi a scazut la 5% dupa 12 luni; la grupul 2, a crescut de la 12 la 70% imediat dupa tratament si a scazut apoi la 50 % dupa 12 luni; la grupul 3 a crescut de la 9% inainte de tratament la 100% imediat dupa tratament si s-a mentinut la 100% dupa un an de la incheierea tratamentului.
C. Electro-viabilitate a nervului optic: la grupul 1 : 50% inainte, 55% imediat dupa, 50 % dupa un an; la grupul 2 : 40% inainte, 70% imediat dupa, 60% dupa un an; la grupul 3 : 45% inainet, 100% imediat dupa, 100% dupa un an.
D. Oprirea evolutiei miopiei dupa un an: grupul 1 – 5%;grupul 2 – 25%; grupul 3 – 70 %.
Rezultate relevante s-au obtinut si in ceea ce priveste cresterea gradului de acomodare, in favoarea grupului 2 si mai ales 3.
Concluzia cercetarii este tehnologia Scenar are o actiune benefica in cazul afectiunilor oculare mentionate, determinand normalizarea indicilor neurofiziologici, normalizarea functionarii aparatului de acomodare si pastrarii nealterate a acuitatii vizuale. Prin includerea terapiei Scenar in managementul conventional al prevenirii miopei se atinge o crestere de pana la 80% . In ceea ce priveste oprirea evolutiei miopiei, Scenar aduce fractia de reusita la 70%!
Pentru programari :
+4 0374 48 88 88
+4 0748 01 11 11
„ALEGE CONSTIENT!”