+4 0748 01 11 11

Tratament osteopat pentru durerile de spate din zona inferioara

  /  Medicina Integrativa   /  Tratament osteopat pentru durerile de spate din zona inferioara
Durerile de spate din zona inferioară rezolvate cu tratament osteopat

Durerea din spate este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii vin să ne vada.

Dacă ați avut probleme acute cu partea inferioară a spatelui, veți şti cât de frecvent luăm ca un dat o bună funcţionare a spatelui.

Uneori, la locul de muncă, în special, puteți chiar să simțiți o lipsă de toleranţă din partea altor persoane care nu au avut niciodată dureri de spate.

Câteva precizări

Puteți avea o radiografie perfectă și tot puteti avea dureri severe de spate. Acest lucru este obișnuit. Reversul se aplică de asemenea – puteți avea radiografii care arată semne de uzură în zona inferioară, dar care nu provoacă nici o durere.

Radiografiile sunt adesea limitate în a ne spune de ce cineva simte durere. Dacă aveţi dureri de spate în zona inferioară, nu înseamnă că ați suferit leziuni grave chiar dacă simțiți că asta trebuie să fie cauza.

Multe cazuri de dureri de spate sunt datorate faptului că, în timp, coloana vertebrală a devenit progresiv mai uzata. Asta înseamnă că mișcarea nu este distribuita pe toată coloana vertebrală, ci se concentrează prea mult pe o anumită secțiune. Acest lucru duce la prea multă mișcare în secțiunea respectivă și la un spasm dureros, adesea doar printr-o mișcare trivială (de exemplu, aplecarea în fata pentru a lua ceva de pe podea).

Vestea bună este că acest lucru este, de obicei, ușor de tratat, cu o diminuare semnificativă a durerii după prima vizită la osteopat și o revenire rapidă la normalitate.

La tineri problemele din zona discurilor sunt mai frecvente, adesea cauzate de aplecari inainte si rotatii. Acestea provoacă „ciupirea nervului”, cea mai cunoscută fiind sciatica. Poate fi experimentata si amorteala sau furnicaturi la nivelul picioarelor.

Cu excepția cazurilor mai severe, leziunile discului pot fi ameliorate, dar vor dura adesea luni pentru a face acest lucru, parțial pentru că sunt în permanență sub presiunea greutatii restului corpului și din cauza tipului de țesut din care sunt formate.

În ambele cazuri, lucrând cu un osteopat, se pot îmbunătăți în mod semnificativ nivelurile de confort și se poate accelera recuperarea, asigurându-vă că restul coloanei vertebrale și corpului pot funcţiona cât mai bine. Acest lucru ajută la distribuirea solicitărilor de-a lungul întregii coloane vertebrale și reducerea acesteia pe zona afectată.

Alte cauze ale durerii la spate

Fracturile – Acestea sunt mai frecvente la tineri și pot fi cauzate de un impact sever. La pacienții vârstnici trebuie luată în considerare o densitate osoasă redusă (ca în cazul osteoporozei) ca o cauză posibilă.

Osteoartrita (uzura) – Afectează majoritatea oamenilor pe măsură ce îmbătrânesc, deși acest proces poate începe mult mai devreme, cu sarcini manuale grele sau cu antecedente de leziuni.

Cazături – Acestea schimbă de multe ori mecanica oaselor pelvisului şi de aceea coloana vertebrală și corpul se sprijină pe o fundație neuniformă.

Durerea de spate din perioada sarcinii – Multe femei gravide suferă de dureri de spate și de regulă se spune că acestea sunt „normale” și că nu există un tratament eficace. Pacienţii noştri ţin să contrazică acest fapt.

Atât eforturile mecanice, cât și modificările hormonale din organism pot duce la apariția acestei dureri. De asemenea, poate apărea foarte devreme în timpul sarcinii, în special dacă a existat o istorie anterioară a durerii de spate sau o traumă.

Ocazional, bebelușul poate comprima nervul sciatic, caz în care tratamentul nu poate ajuta extrem de mult.

Tratamentul osteopatic este, de obicei, eficient și sigur atât pentru mamă, cât și pentru copil, în cadrul unui număr restrâns de tratamente.

În timpul naşterii, țesuturile din pelvis sunt ușor deformate, iar după nu se pot întoarce în poziția lor normală. De obicei, mama nu ar trebui sa resimtă dureri  în decurs de două săptămâni de la naștere, deși poate dura mai mult timp pentru a simți că pelvisul a revenit la normal. Tratamentul osteopatic poate fi şi în această etapă foarte eficient.

 

Pentru programari:

+4 031.005.03.76

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin