Dovedit științific: Cum să te simți fericit, în deplină armonie și recunostință
Mulți dintre noi căutăm noi modalități de a ne simți fericiți, în timp ce continuăm să navigăm printre marile schimbări din mediul profesional, sistemul educațional și învăƫământul de la distanță.
În timp ce media și comunitatea în care ne aflăm înfățișează adesea fericirea ca pe o constantă, în realitate, emoțiile pozitive nu reprezintă unica cheie a obƫinerii ei. De fapt, urmărirea unei stări constante de mulțumire și bucurie duce la o mai mică fericire.
În schimb putem împărƫi fericirea în trei categorii principale pe care avem puterea de a le gestiona: conexiuni, pozitivitate și rezilienƫă.
Conexiuni: conexiunile noastre sociale, calitatea relațiilor noastre cu ceilalți, sentimentul nostru de apartenență și empatie.
Pozitivitate: capacitatea de a experimenta stări pozitive atunci când lucrurile merg bine; savurând plăcerile vieții și momentele de glorie.
Rezilienƫa: conştientizarea faptului că viața va avea momente grele, gestionarea acestor stări dificile într-un mod sănătos, înțelegerea motivului pentru care sunt acolo și decizia de a merge mai departe.
Benefică pentru corpul, relațiile și locul tău de muncă
Știința a dovedit că fericirea poate aduce beneficii corpului tău, relațiilor și chiar îmbunătăƫi calitatea muncii tale.
Benefice pentru organismul tău: practicile CPR de fericire sunt bune pentru organismul tău – pentru sistemul imunitar, sistemul cardiovascular, sistemul respirator, somn.
Benefice pentru relațiile voastre: practicile de fericire vă pot ajuta în relaƫiile romantice, relațiile cu copiii și în relațiile de prietenie.
Benefice pentru mediul profesional: fericirea te face mai bun în capacitatea ta de a gestiona stresul, rigoarea gândirii și creativitatea, îmbunătățind calitatea muncii tale.
Cum poți atinge fericirea? În 3 paşi!
Știm cum poate arăta fericirea și cât de mult ne poate afecta viața, dar cum putem atinge aceasta stare? Iată trei pași spre o stare de fericire susținută:
Conștientizare : Să ştii de unde provine fericirea.
Intenƫie: Stabiliți intenția de a simƫi și consolida starea de fericire.
Practică: Fericirea presupune efort în toate categoriile de CPR. Aflați micile obiceiuri despre cum gândiți și acționați zi de zi, observați cum gândiți și simțiți și comparați cu ceea ce știm că va fi asociat cu o fericire mai mare. Apoi, implicați-vă în activități, exerciții și practici care schimbă obiceiurile minții, sentimentele și prioritățile.
Este vorba de a schimba ceva despre modul în care ne trăim viața în fiecare zi și, din fericire, deoarece conexiunea este o mare parte din ea. Devenind mai fericiți noi înșine, avem o influență destul de mare asupra fericirii celorlalți.
Te invităm sa descoperi alături de psihoterapeutul Clinicii Eliade, Paul Ivan, ceea ce te face fericit şi cum poƫi susƫine în mod sănătos această stare pentru a-ƫi îmbunătăƫi calitatea vieƫii şi pentru a trăi în bucurie, iubire, recunoştinƫă şi armonie.
Pentru a te programa la o sesiune de redescoperire a ceea ce te face fericit/ă, ne poƫi contacta la 0748 01 11 11 sau la office@clinicaeliade.ro.
Leave a Comment:
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.