Tehnicile terapiei craniosacrale sunt foarte blande, neinvazive si ajuta la detensionarea articulatiei temporomandibulare, decongestionarea zonei, iar prin aplicarea tehnicilor din interiorul gurii (cu manusa de unica folosinta) si lucrul direct cu zona afectata imbunatateste metabolismul local si detensioneaza fascia.
In timpul extractiei, simplul fapt ca trebuie sa stam cu gura atat de mult deschisa (ca sa nu mai vorbim de metodele mecanice ce presupun extractia), se forteaza foarte mult articulatia temporo-mandibulara (cea care ne ajuta sa mestecam si sa deschidem-inchidem gura). Acest lucru inseamna dureri postextractie, probleme de masticatie si de folosire a partii traumatizate, ceea ce duce la un dezechilibru intre partea dreapta si partea stanga. Pot aparea dureri si la masele/dintii din vecinatate, datorita manevrelor din timpul extractiei. Ce sa mai vorbim de locul din care se extrage, acesta este incizat, cavitatea fortata, ramanand un loc gol, care urmeaza a fi refacut.
Sechelele dupa o astfel de interventie pot fi: dureri de cap, dureri de dinti/masele, dezechilibru muscular, trauma emotionala.
Extractiile dentare sunt necesare in multe cazuri insa nu este necesar si nici obligatoriu sa suportam si sa asteptam sa treaca de la sine neplacerile de dupa. O recuperare mai rapida si mai putina durere sunt binevenite si asta multumita terapiei cranioscrale.
Autor articol:
Terapeut Terapie Craniosacrala OCTAVIA ROMAN
Acum in Clinica Eliade!