+4 0748 01 11 11

Extractiile dentare si terapia craniosacrala

  /  Medicina Integrativa   /  Extractiile dentare si terapia craniosacrala
2015-06-10
Probabil cu totii stim ce inseamna o extractie dentara si, daca nu am trecut prin asa ceva, macar am auzit povestindu-se despre ele. De regula, cele mai grele sunt extractiile maselelor de minte, extractii de care nu prea putem scapa, oricat am vrea sa le amanam sau sa le evitam.
M-am gandit sa scriu un articol despre acest subiect pentru ca eu insami am trecut prin aceasta experienta de 3 ori si pentru ca, a treia oara, am folosit ceea ce am invatat, terapia craniosacrala, lucru care m-a ajutat enorm in recuperarea de dupa extractie.Datorita anesteziei, desi unele manevre sunt destul de dure, nu simtim nici o durere; ne gandim poate ca aceasta e partea cea mai grea, extractia, insa cu cat operatia va dura mai mult, cu atat efectele traumei vor fi mai intense. In cazul meu, operatia a durat vreo 2 ore (a fost foarte complicat de scos si, cu toate astea am avut noroc ca medicul meu a fost priceput si nu a fost nevoie sa imi taie si din os) iar cand credeam ca ce a fost mai greu s-a terminat, dupa ce efectul anesteziei a trecut, au inceput dureri sufecient de mari cat sa nu pot dormi noaptea, falca mi s-a umflat, iar de deschis gura nici nu se punea problema. Pe langa autotratament (cu terapie craniosacrala si drenaj limfatic), am cerut si ajutorul unui coleg (terapeut craniosacral), iar beneficiile au fost extraordinare: durerea s-a diminuat semnificativ, edemul (umflatura) s-a redus, „frica de dentist” a disparut, am reusit sa deschid gura la fel ca inainte, iar starea de indispozitie s-a ameliorat semnificativ. Bineinteles ca a fost nevoie de mai multe sedinte, insa, in comparatie cu alte persoane care au trecut prin ceva similar, perioada de recuperare a fost mult mai mica, mult mai usor de suportat, iar sechelele dupa o astfel de trauma au fost indepartate.

Tehnicile terapiei craniosacrale sunt foarte blande, neinvazive si ajuta la detensionarea articulatiei temporomandibulare, decongestionarea zonei, iar prin aplicarea tehnicilor din interiorul gurii (cu manusa de unica folosinta) si lucrul direct cu zona afectata imbunatateste metabolismul local si detensioneaza fascia.

In timpul extractiei, simplul fapt ca trebuie sa stam cu gura atat de mult deschisa (ca sa nu mai vorbim de metodele mecanice ce presupun extractia), se forteaza foarte mult articulatia temporo-mandibulara (cea care ne ajuta sa mestecam si sa deschidem-inchidem gura). Acest lucru inseamna dureri postextractie, probleme de masticatie si de folosire a partii traumatizate, ceea ce duce la un dezechilibru intre partea dreapta si partea stanga. Pot aparea dureri si la masele/dintii din vecinatate, datorita manevrelor din timpul extractiei. Ce sa mai vorbim de locul din care se extrage, acesta este incizat, cavitatea fortata, ramanand un loc gol, care urmeaza a fi refacut.

Sechelele dupa o astfel de interventie pot fi: dureri de cap, dureri de dinti/masele, dezechilibru muscular, trauma emotionala.

Extractiile dentare sunt necesare in multe cazuri insa nu este necesar si nici obligatoriu sa suportam si sa asteptam sa treaca de la sine neplacerile de dupa. O recuperare mai rapida si mai putina durere sunt binevenite si asta multumita terapiei cranioscrale.

Autor articol:
Terapeut Terapie Craniosacrala OCTAVIA ROMAN

Acum in Clinica Eliade!

Sursa: https://www.facebook.com/ClinicaEliade/

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin