+4 0748 01 11 11

Descoperiti actiunea benefica a osteopatiei in tratamentul artritei.

  /  Medicina Integrativa   /  Descoperiti actiunea benefica a osteopatiei in tratamentul artritei.
2017-12-27
Osteopatia in tratamentul artritei
Osteopatii  dedica o mare parte a timpului lor pentru  tratarea durerilor si a suferintei cauzate de artrita. Multi oameni cred, in mod eronat, ca trebuie sa invete sa traiasca cu aceste simptome. In multe cazuri, osteopatii pot sa-i ajute considerabil. Eliminarea durerilor si abordarea unui  nou stil de viata conduc la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor care sufera de artrita

Ce este artrita?
Artrita cuprinde urmatoarele tipuri: osteoartrita, artrita reumatoida, guta, spondilita anchilozanta, sclerodermia si lupusul eritematos sistemic. Cele mai comune tipuri de artrita sunt osteoartrita si artrita reumatoida.
Osteoartrita este o boala degenerativa a incheieturilor, numita si „consuma si rupe”, afecteaza coloana vertebrala, articulatia soldului, genunchii, laba piciorului si mainile.
Artrita reumatoida este o boala autoimuna care determina o inflamatie cronica a articulatiilor intregului organism..
Simptomele artritei
Artrita poate fi ereditara dar, in general, este cauzata de o postura defectuoasa, de munca fizica grea, de accidentari anterioare. Osteopatia este o modalitate  eficienta de a tine sub control artrita si simptomele associate ei:
*         dureri la nivelul gatului
*         dureri la nivelul partii inferioare a coloanei
*         dureri de sold/genunchi
*         rigiditate articulara la trezire
*         dureri articulare
*         umflare si inflamare
*         durere musculara
*         scaderea mobilitatii

De ce osteopatia?
Desi nu exista un remediu pentru artrita, osteopatia poate face foarte mult prin reducerea durerii, diminuarea inflamatiilor si cresterea gradului de mobilitate articulara. Terapia se concentreaza pe eliminarea simptomelor printr-o diagnosticare timpurie si prin imbunatatirea stilului de viata pentru impiedicarea degenerarii ulterioare.
Tratamentul osteopat implica tehnici manuale blande asupra incheieturilor, muschilor si ligamentelor. Acestea pot include tehnici de intindere, mobilitate si tractiune. Pentru imbunatatirea functionarii articulatiilor si reducerea spasmelor musculare  osteopatul poate prescrie exercitii de facut acasa. Pot fi recomandate exercitii in apa calda sau in baie cu saruri.
Scopul osteopatului este:
*         sa determine ameliorarea imediata a simptomelor
*         sa reduca durerea si inflamatia
*         sa sustina cresterea amplitudinii miscarii articulare
*         sa creasca mobilitatea
*         sa sustina procesul de vindecare dupa operatie, cum ar fi in cazul inlocuirii articulatiei soldului
*         sa va invete cum sa va imbunatatiti calitatea vietii prin dieta , suport nutritiv,postura si exercitii.

 

Pentru programari :

    +4 0374 48 88 88

    +4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

   „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin