+4 0748 01 11 11

Descopera-ti profilul hormonal si echilibreaza-l prin BIOREZONANTA

  /  Medicina Integrativa   /  Descopera-ti profilul hormonal si echilibreaza-l prin BIOREZONANTA
2016-03-14
Profil Hormonal FemininEchilibrul hormonal este afectat de predispozitii genetice, afectiuni diverse, solicitari extreme (inclusiv stresul de subsolicitare) la nivel fizic, mental, emotional, ingestia unor medicamente sau expunerea la radiatii daunatoare.

Este foarte important de mentionat ca principala glanda endocrina, hipofiza, denumita si pituitara, este cea care controleaza si dirijeaza activitatea celorlalte glande endocrine (epifiza, tiroida, timusul, suprarenalele, pancreasul, ovarele), mentinand echilibrul hormonal in conditiile dinamicii organismului in raport cu factorii exogeni dar si in raport cu varsta biologica si alti factori endogeni. Pituitara este in legatura directa cu hipotalamusul si cu glanda pineala. Si alte organe produc hormoni, respectiv stomacul, ficatul, rinichii, pielea, tesutul adipos, inima si maduva spinarii.

Factorul psihologic este crucial in dinamica hormonala. Nivelele de insulina, adrenalina, hormoni tiroidieni, estrogeni, testosteron si altele sunt in corelatie cu viata profunda, psihica.

Deficitul de hormoni se rasfrange si asupra altor organe. Astfel, deficitul de hormoni tiroidieni afecteaza procesul de crestere al neuronilor si rata de mielinizare; deficitul de progesteron si pregnenolon poate fi corelat cu afectiuni care implica demielinizarea ( de exemplu, scleroza multipla); secretia in exces a adrenalinei si cortizolului (hormonii de stres) poate conduce, in timp, la slabirea suprarenalelor si expune organismul la aparitia cancerului; buna functionare a glandei tiroide se rasfrange asupra secretiei adecvate de hormoni ce regleaza ciclul menstrual; cantitatea excesiva de hormoni estrogeni (in corelatie cu deficit de progesteron) conduce la dismenoree, fibrom uterin, sindrom premenstrual, insomnie care anticipeaza momentul menstruatiei,  sau afectarea glandei tiroide; deficitul de testosteron (hormon care sustine tonusul sexual) scade la femei cu varsta, la menopauza sau prin extirparea ovarelor. Scaderea densitatii osoase, libidoul redus, deshidratarea pielii si depunerea de grasime pe corp pot fi expresii ale deficitului de testosteron. Oboseala suprarenalelor poate fi o cauza a reducerii nivelului de testosteron. Prolactina, care apare in conditii de stres, inhiba secretia de testosteron.

In anul 2006 , doi cercetatori din cadrul Departamentului de medicina alternativa a Universitatii din Utah au efectuat un studiu randomizat dintr-un total de 1800 de pacienti, insotit de diagnostic clinic si de laborator, (Jeppsen-Osguthorpe Study Effectiveness of the Asyra  in assessing sub-physiologic Thyroid levels -free T3 of less than 4.0-  in women 35 to 65 years of age) asupra unui numar de femei cu hipotiroidie. Prin acest studiu s-a urmarit stabilirea eficientei evaluarii nivelelor subfiziologice de hormoni tiroidieni. Masuratorile cu Asyra ( Screening electro-dermal EDS) au fost semnificative statistic in proportie de 97%, demonstrand astfel valoarea acestui instrument in analiza si diagnosticul hipotiroidiilor subfiziologice.

Tehnologia Asyra permite identificarea semnaturii electromagnetice a unui numar de hormoni precum: aldosteron, calcitonina, testosteron, estrogen, vasopresina, melatonina, oxitocina, glucagon, insulina, adrenalina si altii.

Prin biorezonanta pot fi evidentiate deficite si recomandate remedii “preparate” individualizat de aparat in varianta informatizata. Aceste remedii se grefeaza pe suport de lumina ( o raza laser de joasa frecventa) ca unda purtatoare sau pe suport de apa ( pe baza calitatii unice a apei de a fi structurata informational). Apoi ele se administreaza prin impregnarea campului bio-energo-informational, in cazul laserului- prin parcurgerea corpului sau a unei arii locale de raza, iar in cazul apei- prin administrarea de picaturi, sublingual, pe o perioada de timp determinat de nevoile energetice ale organismului.

Uneori, poate sa existe o incapacitate la nivel celular de a absorbi hormoni si substante nutritive. Deficitul de acizi grasi poate afecta membrane celulara si, astfel, gradul ei de permeabilitate sa fie redus. Asyra poate identifica o asemenea situatie si recomanda remediile optime. Organismul poate dezvolta asemenea “rezistente” la insulina (glucoza nu este transferata din sange in celule , situatia conducand la privarea celulei de energie, cresterea nivelului de zahar in sange si depunerea acestuia ca grasime ) , la hormoni tiroideni  sau la cortizol (ca rezultat al solicitarilor cronice fizice, emotionale sau a intoxicarii cu diverse substante).

Eficienta tehnologiei Asyra este sustinuta de perspectiva holistica asupra unei situatii. In ceea ce priveste dezechilibrele hormonale, cauzele psiho-emotionale pot fi investigate cu ajutorul altor teste, precum cel intitulat “ Tehnica eliberarii emotionale” si prin identificarea factorilor de stres emotional. Recomandarile tehnologiei pentru administrarea de remedii informatizate corespunzatoare Terapiei florale Bach ofera o perspectiva inedita asupra dinamicii emotionale. Aceste remedii contribuie la refacerea echilibrului emotional, intr-o maniera blanda, adaptata persoanei si momentului psihologic.

Echilibrul hormonal poate fi sustinut de o dieta corespunzatoare. In acest sens, exista o disciplina de pionierat intitulata endocrinologie nutritionala. Asyra descopera anumite alimente cu potential inflamator sau mai greu tolerate de organism si identifica dieta optima corespunzatoare grupelor de sange. Adoptarea unei diete potrivite nevoilor si potentialului organismului poate conduce la o eficientizare energetica majora incepand de la nivel celular pana la ansamblul minte-corp.

Tehnologia Asyra incorporeaza semnaturile vibrationale ale unor remedii foarte noi (hormoni bio-identici) sau ale unor compusi din plante terapeutice, cu efect asupra dinamicii hormonale.

Cu Asyra pot fi identificate unor blocaje pe meridian si gasite frecventele necesare deblocarii acestora. Si activitatea chakrelor poate fi evaluata si echilibrata informational.

Prin acest joc multi-perspectiva poate fi fi evidentiata cauza primara a unui dezechilibru care, desi trimite initial catre sistemul hormonal, ar putea sa se afle, de fapt pe palierul psiho-emotional, atitudinal, energetic sau sa reflecte o disfunctie a altor organe sau sisteme.

 

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin