+4 0748 01 11 11

Terapia Craniosacrala

  /  Medicina Integrativa   /  Terapia Craniosacrala

Numărul persoanelor care suferă de probleme de somn în Romania a crescut semnificativ în ultimii ani. Problemele cu somnul au devenit o epidemie de sănătate publică. Nu este de mirare, deoarece somnul insuficient poate duce la accidente auto și boli cronice, inclusiv cancer și diabet.

S-a dovedit că terapia craniosacrală tratează o multitudine de probleme, inclusiv tulburări de somn. Terapeutul craniosacral al Clinicii Eliade, Florian Raducu, explică faptul că „abordarea prin atingere ușoară a terapiei craniosacrale ajută la calmarea corpului, permiţând pacientului să intre într-o stare de relaxare profundă, similară meditaţiei”.

Terapeutul de terapie craniosacrală lucrează ușor cu întregul corp, inclusiv cu coloana vertebrală și craniul, diafragma și fascia. Folosind mâinile ca instrumente de masaj fin, terapeuţii craniosacrali sunt capabili să detecteze tulburări în ritmul sacral cranian care îi ajuta să identifice zone de disfuncţie, cum ar fi cele craniene și alte restricţii ale ţesuturilor moi din organism.

Osteopatul William Sutherland este adesea creditat pentru crearea osteopatiei craniene în anii treizeci. John UpLedger a adaptat-o ulterior și numele a fost schimbat în terapie craniosacrală în anii șaptezeci. Înainte de descoperirea controversată a lui Sutherland, se credea că oasele craniului erau fixe și imobile. Sutherland a detectat mișcări asemănătoare respiraţiei prin componentele de bază din corp, inclusiv craniul, sistemul nervos central, lichidele și ţesuturile care înconjoară sistemul nervos central și sacrul de la baza coloanei vertebrale.

Terapia craniosacrală ajută la reglarea sistemului nervos autonom, parte a corpului responsabilă de capacitatea noastră de a ne odihni și de a răspunde la stres.

Florian Raducu ne spune că „Prin reglarea sistemului nervos autonom prin terapie craniosacrală, corpul poate să-și îmbunătăţească funcţiile în digestie, relaxare și să determine o gândire mai clară. Reglarea sistemului nostru nervos autonom este întru totul necesară pentru sănătatea noastră … legătura dintre perioada activă și relaxare ne permite să creștem, să ne vindecăm, să ne reglăm starea de spirit și multe altele. Astfel, terapia craniosacrală poate oferi sprijin pentru orice fel de simptome și probleme și ne poate susţine în diferitele dimensiuni ale fiinƫei: fizică, spirituală, mentală și emoţională. ”

Vă invităm să descoperiƫi beneficiile Terapiei Craniosacrale la Clinica Eliade şi echilibrarea sistemului nervos central, dirijorul întregului organism.

Pentru programări ne puteƫi contacta la 0748 01 11 11 sau la office@clinicaeliade.ro.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin