+4 0748 01 11 11

De ce este indicat sa mergem la osteopat in cazul unei entorse gleza?

  /  Medicina Integrativa   /  De ce este indicat sa mergem la osteopat in cazul unei entorse gleza?
2018-07-27
Entorsa gleznei reprezinta una dintre traumatismele sportive cele mai obisnuite. Entorsa este definita ca o rupere a ligamentelor care leaga un os de un alt os si care contribuie la stabilitatea articulatiei.
Entorsele acute ale gleznei rezulta in urma unei forte care este aplicata articulatiei gleznei si care conduce la o deplasare excesiva a componentelor articulatiei. Sportivii isi dau seama imediat de ce s-a intamplat si pot auzi, uneori, o trosnitura sau un zgomot specific de rupere datorat intinderii excessive sau chiar ruperii ligamentelorFactorii de risc includ:

 • Un traumatism anterior sau existent, in special daca recuperarea a fost deficitara (cel mai mare factor de risc).
 • Lipsa fortei si stabilitatii articulatiei gleznei.
 • Fie lipsa, fie extrema flexibilitate a articulatiei.
 • Dezechilibru al corpului.
 • Schimbarea brusca a directiei de deplasare (accelerartie sau deceleratie).
 • Avansarea in varsta a sportivului.

Entorsele sunt clasificate pe o scala de la 1 la 3 (blande, moderate si grave) in functie de gradul de afectare a ligamentelor si vor prezenta urmatoarele simptome, cu diferite intensitati:

 • Durere
 • Instabilitate
 • Capacitatea de a suporta greutatea
 • Umflare
 • Reducere a gradului de mobilitate
 • Dezechilibru al corpului

Tratamentul imediat al oricarui traumatism al tesutului moale consta in protocolul RGCET (RICER –engl.) – repaus, gheata, compresie, elevare, testare. Acest protocol trebuie urmat  pe parcursul unei perioade de 48-72 de ore. Pentru refacerea cat mai rapida a gradului de mobilitate al articulatiei si pentru a putea sa va reluati cat mai curand activitatea sportiva este necesar sa va consulte si un osteopat in paralel cu un ortoped .

De ce este indicat sa mergem la osteopat in cazul unei entorse?

In urma traumatismului, articulatia isi pierde mobilitatea fiziologica si va conduce ulterior la perturbari ale intregului sistem. Osteopatul va identifica si va trata destul de usor entorsele, in special pe cele de grad 1 si 2. Este foarte important ca pacientul sa inteleaga ca, cu cat interventia este mai rapida in urma traumatismului, cu atat recuperarea va fi mai rapida. Entorsele netratate pot conduce la deteriorari ulterioare si la disfunctii compensatorii in restul corpului. De asemenea, o entorsa netratatata corespunzator va vulnerabiliza zona respectiva si va deschide usa unor posibile recidive.

Asadar, nu stati pe ganduri atunci cand aveti de-a face cu o entorsa, osteopatia va va usura recuperarea!

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

ALEGE CONSTIENT”

 

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin