De ce este indicat sa mergem la osteopat in cazul unei entorse gleza?
- Un traumatism anterior sau existent, in special daca recuperarea a fost deficitara (cel mai mare factor de risc).
- Lipsa fortei si stabilitatii articulatiei gleznei.
- Fie lipsa, fie extrema flexibilitate a articulatiei.
- Dezechilibru al corpului.
- Schimbarea brusca a directiei de deplasare (accelerartie sau deceleratie).
- Avansarea in varsta a sportivului.
Entorsele sunt clasificate pe o scala de la 1 la 3 (blande, moderate si grave) in functie de gradul de afectare a ligamentelor si vor prezenta urmatoarele simptome, cu diferite intensitati:
- Durere
- Instabilitate
- Capacitatea de a suporta greutatea
- Umflare
- Reducere a gradului de mobilitate
- Dezechilibru al corpului
Tratamentul imediat al oricarui traumatism al tesutului moale consta in protocolul RGCET (RICER –engl.) – repaus, gheata, compresie, elevare, testare. Acest protocol trebuie urmat pe parcursul unei perioade de 48-72 de ore. Pentru refacerea cat mai rapida a gradului de mobilitate al articulatiei si pentru a putea sa va reluati cat mai curand activitatea sportiva este necesar sa va consulte si un osteopat in paralel cu un ortoped .
De ce este indicat sa mergem la osteopat in cazul unei entorse?
In urma traumatismului, articulatia isi pierde mobilitatea fiziologica si va conduce ulterior la perturbari ale intregului sistem. Osteopatul va identifica si va trata destul de usor entorsele, in special pe cele de grad 1 si 2. Este foarte important ca pacientul sa inteleaga ca, cu cat interventia este mai rapida in urma traumatismului, cu atat recuperarea va fi mai rapida. Entorsele netratate pot conduce la deteriorari ulterioare si la disfunctii compensatorii in restul corpului. De asemenea, o entorsa netratatata corespunzator va vulnerabiliza zona respectiva si va deschide usa unor posibile recidive.
Asadar, nu stati pe ganduri atunci cand aveti de-a face cu o entorsa, osteopatia va va usura recuperarea!
Pentru programari:
+4 0748 01 11 11
Clinica Eliade
„ALEGE CONSTIENT”