+4 0748 01 11 11

CUNOSTI DIFERENTA DINTRE ALERGII SI INTOLERANTE ALIMENTARE?

  /  Medicina Integrativa   /  CUNOSTI DIFERENTA DINTRE ALERGII SI INTOLERANTE ALIMENTARE?
2015-05-29
Reactiile alergice reprezinta un raspuns neadaptat, hiperactiv la fiecare intalnire cu un anumit alergen alimentar si pot fi declansate la cantitati foarte mici de alergen!
Intolerantele alimentare sunt rezultatul inabilitatii sistemului digestiv de a digera anumite alimente iar severitatea simptomelor depinde de cantitatea de alimente ingerata.
Manifestarile clinice ale alergiilor sunt de la usoare : prurit tegumentar , eruptie sau urticarie, congestie nazala, oculara, lacrimare, pana la severe – dificultati respiratorii, ameteala , confuzie, greata, varsaturi, edem al gurii si faringelui si anafilaxie
Manifestarile clinice ale intolerantelor alimentare sunt: inflamatie cronica si simptome variate, migrene, hipertensiune, probleme abdominale, afectiuni ale sistemului nervos muscular si osos si afecteaza 40% din populatie .
Intolerantele alimentare nu devin niciodata atat de periculoase ,se manifesta prin prezenta anticorpilor IgG in sange si se instaleaza mai lent dupa 8 pana la 72 de ore, pe cand reactia alergica se exprima de la cateva minute si pana la 2 ore de la contactul cu alergenul, deoarece organismul se simte in stare de asediu si reactioneaza imediat,astefl aparand prezenta anticorpilor IgE in sange.
In fabulosul nostru univers inconjurator atat obiectele cat si fiintele, dincolo de dimensionalitatea lor perceptibila ochilor, prezinta caracteristici subtile care pot fi descoperite atat prin cunoastere clinica, nemediata cat si prin intermediul unor dispozitive de biorezonanta si feedback extrem de sensibile.
In domeniul nutritiei, echipamentul de biorezonanta Asyra, unul dintre cele mai moderne dispositive de bio-screening, poate identifica alimentele care, in ciuda faptului ca ne plac la gust, nu sunt tocmai pe placul organismului nostru, ele avand capacitatea de a ne provoca reactii nedorite. Mai exact, dispozitivul ne ajuta sa recunoastem fructele, legumele, produsele de origine animala si, in general orice aliment, sau component principal nutritiv, care nu ni se potriveste. Totodata, aparatul ne indica si cat de intensa este intoleranta respectiva, afland astfel care sunt alimentele pe care sa le excludem pe termen lung si cele pe care doar sa le folosim mai rar. Putem sa optimizam functionarea organismului nostru, sa invatam ce ne este cu adevarat de folos si ce ne face rau.

Asadar, cu toata hotararea, faceti un test simplu care sa va sugereze alegerile sanatoase in alimentatie.

Sursa: https://www.facebook.com/ClinicaEliade/

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin