+4 0748 01 11 11

Cum tratam acneea, ne spune medicul dermatolog Nazila Saki

  /  Medicina Integrativa   /  Cum tratam acneea, ne spune medicul dermatolog Nazila Saki
2017-06-07
Acneea, fie ca vobim despre forma ei comedogenica, chistica, rozacee sau cheloidiana, este o afectiune care “ataca” in general persoanele aflate la pubertate. “Se declanseaza undeva la 10, 11 ani si este o boala a ambelor sexe, fie ca vorbim despre fete, fie ca vorbim despre baieti insa, este adevarat, la baieti mai mult decat la fete, o afectiune inflamatorie a foliculului sebaceu.  ”, explica medicul dermatolog Nazira Saki, specialist al Clinicii Eliade.In sine, acneea este o afectiune  foarte neplacuta, de cele mai multe ori greu de tratat care , din pacate, afecteaza viata sociala a tinerilor si nu numai.De ce apare acneea?Cel mai impotant factor de risc care determina aparitia acneei este  lipsa rutinei de curatare a pielii sau curatarea incorecta a tenului. Praful, bacteriile pe care le “transportam” cu mainile, lenjeria de pat care nu este schimbata frecvent – de 2 ori pe saptamana este recomandat – produsele de machiaj folosite de mai multe persoane, aparatul de ras care nu este dezinfectat inainte de fiecare folosire, sunt o parte dintre motivele care genereaza aparitia acestei boli dermatologice. “Exista si factorul genetic, evident, care cumulate cu toate greselile enumerate mai sus, nu face decat sa agraveze si mai mult boala!”, explica, in continuare, medicul clinicii Eliade.Ce trebuie sa facem ca sa vindecam acneea?

In primul si in primul rand este foarte importanta igiena fetei. Curatarea tenului trebuie obligatoriu  facuta cu produse recomandate de medicul dermatolog, care este singurul in masura sa prescrie un tratament potrivit tipului de piele pe care il are pacientul”, declara medicul dermatolog Nazila Saki. Important de stiut este ca tratamentul impotriva acneei este complex si vizeaza mai multe planuri. Sunt tratamente care se pot face acasa, sunt medicamente care vor fi luate pe cale orala o anumita perioada de timp si sunt tratamente care nu pot fi facute decat in cabinetul medicului dermatolog, cum ar fi, spre exemplu, peelingul chimic. “ In afara de aceste tratamente, daca nu exista o igiena alimentara, totul este in zadar. Nimic nu va functiona daca nu se renunta la consumul de carne grasa, la bauturile acidulate, la mancarea de tip fast-food, la condiment, la prajeli sau conservante. De asemenea, alcoolul, tutunul si ciocolata  sunt factori declansatori si “sustinatori” ai acestei afectiuni, si care, mai mult decat atat, perturba procesul de vindecare.”, explica in continuare medicul dermatolog.

Mai mult decat atat, pentru o mai rapida vindecare, pacientii aflati sub tratament trebuie sa foloseasca doua prosoape din bumbac, pe care le pun pe fata de perna si pe care le pot spala in fiecare zi, la 90 de grade Celsius.

Ce facem cu cicatricile?

Din pacate, acneea vindecata lasa urme, de cele mai multe ori, lasa cicatrici inestetice. Din fericire, astazi exista o multitudine de tratamente care pot “sterge” aceste urme de pe fata. “Sunt tratamente diverse, in functie de gradul cicatricilor. Exista laserul chirurgical, exista ultravioletele, exista peelingul, exista diverse forme de dermabraziune sau peeling. Daca vorbim despre cicatricile de forma cheloidiana, medicul dermatolog poate prescrie tratament injectabil cu corticoizi, insa acesta se face sub stricta observatie a unui medic.  In plus, indiferent de anotimp, nu uitati sa folositi crema cu protectie solara, 50 plus, la nivelul fetei, mai ales in timpul tratamentelor. pentru a evita hiperpigmentarea”, conchide medicul dermatolog Nazila Saki, specialistul Clinicii Eliade.

 

Pentru programari :

+4 0374 48 88 88

+4 0748 01 11 11

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin