+4 0748 01 11 11

Cum ne păstram postura corectă când lucrăm de acasă?

  /  Medicina Integrativa   /  Cum ne păstram postura corectă când lucrăm de acasă?
Munca de acasă vine cu propriul set unic de provocări, una dintre ele fiind: Cum ne păstrăm postura corectă pentru a nu avea dureri de spate?

Când vine vorba de „biroul” de acasă, o ergonomie deficitară poate duce la disconfort la nivelul gâtului, la umăr, la încheietură și la nivelul spatelui, precum și dureri de cap și respirație alterată.

 
Așadar, pentru a afla cum putem atenua unele dintre aceste deficiențe și pentru a ne optimiza cu adevărat postura, am discutat cu Robert Savin, specialist în osteopatie la Clinica Eliade.

De la sfaturi de postură până la întinderi atunci când ai nevoie de o pauză, Robert ne-a oferit o serie de modalități pentru a ne ajuta să ne asigurăm că aceste zile acasă produc un deficit cat mai mic posturii noastre și sănătății coloanei vertebrale.

Configurarea spațiului de lucru pentru o postură optimă

În primul rând, Robert recomandă să încercați să găsiți un spațiu de birou care să se potrivească monitorului computerului sau laptopului și oricărui alt echipament pe care îl utilizați. Dacă este posibil, este ideal să ai un spațiu în care să poți sta în picioare, precum și unul în care poți sta jos. Și potrivit lui, încercați să evitați canapeaua și patul.

„O canapea sau un pat nu oferă mult sprijin în timp ce vă aflați pe laptop și asta poate duce la un disconfort musculo-scheletic. Poziția vicioasă afectează postura ,mai ales pe termen lung. Când sunteți aplecati peste tastatura, plămânii dvs. sunt comprimați de poziția cifotica sau aplecat, care vă reduce volumul de aer respirat. Mai puțin volum de respirație înseamnă mai puțin oxigen, mai puțină energie și scăderea concentrării. ”

Când stai jos, acestea sunt sfaturile cheie care trebuie luate în considerare pentru limitarea încordării in corp și menținerea posturii corecte:

* Capul vertical, aliniat cu umărul
* Ochii care privesc treimea superioară a ecranului (ridicați laptopul la nevoie, cu cărți sau o cutie dedesubt)
* Coatele deasupra biroului, la un unghi de 90 – 110 grade, lăsând antebrațele să se odihnească fără a ridica din umerii
* Umerii relaxați
* Încheieturile în linie cu antebrațele tale
* Șolduri, genunchi și glezne la 90 de grade în timp ce sunt așezate
* Picioare pe pământ
* Folosiți un scaun cu un suport lombar (chiar și o pernă funcționează, dacă nu folosiți un scaun ergonomic)

Și dacă ai nevoie de ajutor suplimentar atunci când vine vorba de a te așeza drept, profită de produsele care susțin postura disponibile astăzi. ” Benzile pentru umeri si tricourile de postură sunt folosite pentru a schimba o postură incorectă, ținând utilizatorul într-o poziție mai verticală și mai biomecanic adecvată”, explică Robert, Savin „și sunt instrumente grozave pentru îmbunătățirea posturii în lipsa unei activități fizice constante.”
Dar desigur ca acestea nu substituie adevărată și permanentă corectare a posturii, care presupune o reeducare si este recomandata să se facă după un plan bine stabilit de către medic – singurul care poate recomanda asumat terapia sau tratamentul, ordinea si complementaritatea lor, intensitatea cu care se fac și numărul de ședințe necesar .

Încercați să alternați între statul în picioare și jos frecvent


În timp ce lucrăm de acasă (și în orice moment,de altfel), vrem să acordăm prioritate felului in care stăm pe tot parcursul zilei. Alternează între statul în picioare și jos „cât de des poți”, recomandă Robert, „sau ideal la fiecare 30 până la 60 de minute”.

„La fiecare 30 sau 60 de minute pe parcursul zilei”, spune el, „puteți lua un pahar de apă, puteți face câteva întinderi rapide sau exerciții de mobilitate, pentru a mobiliza sângele și pentru a trezi mușchii de bază „.
Puteți chiar sa setați o alarmă pentru a vă reaminti să vă deplasați. Nu doar pentru corpul tău, ci și pentru creier și ochi!

Vorbind despre întinderi …
Luarea pauzelor de întindere rapidă pe tot parcursul zilei este cu adevărat importantă deoarece ameliorează tensiunea musculară și crampele, menține articulațiile lubrifiate și îmbunătățește mobilitatea și postura. De asemenea, vă poate ajuta să vă resetați corpul și mintea, astfel încât să reveniți la spațiul de lucru proaspăt energizat!
Oricare dintre întinderile dvs. preferate este o idee minunată, dar Robert le recomandă, în special, pe urmatoarele ce se contrează asupra:

* Flexorilor șoldului, întinderea muchilor psoas: Dacă stai în fiecare zi pe un scaun, flexorii șoldului se conformează noii poziții, scurtându-se și rigidizându-se în timp. Și cum sunt atașați părții inferioare a spatelui tău, aceasta este cauza durerii de spate pentru multe persoane.

*Intinderea pectoralilor: Pe măsură ce timpul nostru în fața computerului crește, umerii noștri încep să se rotească spre interior, ceea ce afectează negativ mușchii pectorali. Când acești mușchi devin strânși și se scurtează, pot provoca dureri în piept și etanșeitate, dureri în gât și chiar amorțeală și furnicături în membrele superioare.

* Aduceți genunchii la piept: Această întindere este excelentă pentru a ajuta la relaxarea șoldurilor, coapselor și gluteilor și la întinderea părții inferioare a spatelui. Întins pe spate cu picioarele îndoite, trageți-vă bărbia pentru a vă întinde coloana vertebrală și mutați ușor genunchii spre stânga si spre dreapta. Întinderea poate fi făcută cu fiecare picior individual și se poate adăuga mai multă intensitate aducând genunchiul spre umărul opus.

 
*poziția cobrei: stând întins pe burta, coatele flexate cu palmele la nivelul umerilor, se împinge folosind extensia coatelor, fără însă a ridica bazinul de pe sol.

* Întinderea barbiei: O întindere excelentă dacă ești predispus la postura „în față”, poți face asta de fiecare dată când te gândești la asta. Pur și simplu glisați bărbia drept înapoi, încercând să aliniați urechile cu umerii.

Înțelegerea posturii dvs. poate reprezenta un prim pas pentru sănătatea și bunăstarea dvs. generală, fără a menționa productivitatea în timp ce lucrați de acasă. Prin amenajarea corectă a spațiului îți poți îmbunătăți poziția – iar corpul tău îți va mulțumi pentru asta!

Specialistul Clinicii Eliade în Osteopatie, Robert Savin, vă poate oferi, de asemenea, mai multe detalii în ceea ce privește biomecanica corpului și mobilitatea articulară, dar și în materie de afecțiuni precum dureri ale coloanei vertebrale, hernii de disc și nu numai, printr-o programare la office@clinicaelaide.ro sau la 0748 01 00 00.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin