Cum ne ajutam copiii sa se vindece de anumite afectiuni? Terapia Craniosacrala ne aduce raspunsuri nebanuite.
Netratate la timp, ajung mai tarziu in viata, intr-un mod compensator sa scadă vitalitatea adultului.
> Multe dintre acestea provin din momentul nasterii si pot da ca exemplu: blocarea osului occipital si a primei vertebre cervicale care provoacă reducerea fluxului sangvin de la artere la partea inferioară a creierului.
> Acestea sunt sechelele neurologice datorate lipsei de oxigen la nastere.
> Tratamentul de terapie craniosacrala consta in eliberarea acelor oase „intepenite” si a sistemului meningeal, copilul recapatandu-si funcția de asimilare, cat si de drenare a toxinelor, afectiunile fiind semnificativ diminuate.
> Putem urmari exemplul unui copil care avea colici, plângea si nu se putea odihni. Acesta avea o tensiune anormal de ridicată in sistemul meningeal, care îmbracă creierul si măduva spinării. Tensiunea ridicată era cauza unei rasuciri de pelvis care probabil a apărut in timpul nasterii si a rămas intepenit in aceasta poziție.
> Aceasta rasucire anormala a pelvisului a creat tensiune in meninge, in interiorul canalului spinal. Tensiunea a fost transmisă de membrana meningeala la gât si cap.
> Nervul vag afectează puternic functionarea stomacului, intestinelor, cat si a ritmului cardiac si respirator. El iese de la baza cutiei craniene, intr-o poziție care poate fi compromisa foarte ușor de tensiunea anormala din meninge.
> Evaluarea CranioSacrala a evidențiat problema si a fost foarte ușor de tratat. Prin urmare, terapia trateaza de la sistemul nervos – „miezul” nostru – afectiunile.
Clinica Eliade
„ALEGE CONSTIENT”