+4 0748 01 11 11

Cum ajuta osteopatia in cazul problemelor digestive?

  /  Medicina Integrativa   /  Cum ajuta osteopatia in cazul problemelor digestive?
2018-03-23
De obicei, oamenii nu fac legatura dintre practicile osteopate si problemele digestive. Totusi, osteopatul poate ajuta in cazul multor suferinte, inclusiv cele digestive. Dintre acestea putem enumera: constipatia, diareea, sindromul colonului iritabil, refluxul gastric si altele, insotite de simptome specifice precum balonarea si crampele. Se impune o precizare foarte importanta, anume ca osteopatul nu trateaza problemele in sine ci persoana care sufera de pe urma acestor disfunctii. 
 

Cum se lucreaza?

Aceste probleme sunt tratate asemenea oricaror alte situatii specifice abordarii osteopate. Se incepe cu examinarea corpului in ansamblu, a modului in care se misca, a partilor care nu se misca asa cum ar trebui si se concepe un plan de actiune care sa fie de ajutor.

In ceea ce priveste problemele digestive, exista anumite zone speciale care necesita o atentie mai mare: acestea includ sistemul nervos. Reteaua de nervi care porneste de la nivelul lui T5 pana la L2 asigura legatura nervoasa cu organele digestive; la fel si sistemul nervos parasimpatic, pe toata lungimea lui, de la cap la osul sacru.

Mai este necesara examinarea organelor digestive si a pozitiei acestora. Ca osteopat, reusesti sa simti mobilitatea organelor, functionarea lor, cat si debitul sanguin catre si dinspre aceste structuri. Acest demers urmareste ameliorarea cadrului general de functionare al organismului, astfel incat acesta sa poata prelua comanda si sa se poate auto-vindeca, dupa cum sta in puterea lui sa o faca..

In cazul unor suferinte de genul celor mentionate, consultati un osteopat si descoperiti in ce masura organismul dumneavoastra ar putea beneficia de pe urma unui asemenea tratament!

 

 Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

 Clinica Eliade

 „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin