+4 0748 01 11 11

Cromoterapie

  /  Medicina Integrativa   /  Cromoterapie

Corpurile noastre au nevoie de lumina soarelui pentru a trăi. Și acea lumină poate fi structurată într-un spectru de șapte culori. Un dezechilibru al oricăreia dintre aceste culori se poate manifesta în simptome fizice și mentale.
Cromoterapia funcționează pe diverse puncte de energie pentru a vă ajuta să vă echilibrați corpul prin spectrul complet de lumină vizibilă, fiecare culoare adresându-se unei nevoi distincte.
Culoarea și lumina au fost folosite in vindecare de mii de ani. Cromoterapia are rădăcini în medicina indiană (Ayurveda), cultura egipteană antică și vindecarea tradițională chineză.

Care sunt culorile utilizate în cromoterapie?
ROȘU
Roșul crește pulsul și tensiunea arterială. Roșu poate fi utilizat pentru a susține funcțiile circulatorii și nervoase. Este culoarea pasiunii, puterii și a energiei.
ROZ
Rozul puternic acționează ca un detoxifiant, întărind circulatia din vene și artere. De asemenea, rozul activează și elimină impuritățile din fluxul de sânge. Este culoarea inimii și a iubirii pure, a calmului și acceptării.
PORTOCALIU
Portocaliu este un amestec de roșu și galben. Activează și elimină grăsimile localizate. Este benefic pentru cei ce suferă de astm și bronșită. Este culoarea optimismului, a bucuriei si a entuziasmului.
GALBEN
Întărește imunitatea corpului și activează țesuturile interne. Galbenul, cea mai strălucitoare culoare folosită în cromoterapie, a fost folosit pentru a purifica pielea, pentru a ajuta la indigestie, pentru a întări sistemul nervos, a trata boli glandulare, hepatite și afecțiuni limfatice și pentru a ajuta metabolismul. Este culoarea care susține tonusul mental, creativitatea și imaginația.
VERDE
Verde, o culoare asociată cu armonia, oferă un efect calmant neutru, antiseptic și regenerator. Este culoarea naturii, a calmului si echilibrului și vindecării.
ALBASTRU
Un albastru puternic ajută la stres, tensiune nervoasă și infecții. Albastrul promovează relaxarea, calmul și prezintă calități linistitoare deseori folosite pentru ameliorarea durerilor de cap și a migrenelor, răcelilor, stresului, tensiunii nervoase, reumatismului, durerilor de stomac, crampelor musculare și tulburărilor hepatice. Se consideră că albastrul are un efect pozitiv asupra tuturor tipurilor de durere. Este culoarea încrederii, seriozității, stabilității, conservatorismului.
INDIGO
Indigo este utilizat pentru a trata afectiunile care implică ochii, urechile și nasul. Are un efect calmant, linistitor. Este culoarea integrității, idealismului, sincerității, responsabilității.
VIOLET
Violetul este folosit pentru calmarea sistemului nervos, calmarea organelor și relaxarea mușchilor. Violetul are calități meditative și este adesea folosit pentru a trata afecțiunile sistemului limfatic și splinei, precum și afecțiunile urinare și psihoza. Este culoarea înțelepciunii, misterului, spiritualității, transformării.
Acest tip de terapie este foarte eficienta, deoarece utilizează culoarea există ca o formă de lumină, ceea ce înseamnă că este o variație a energiei electromagnetice care poate fi utilizată pentru a produce schimbări în organism atât la nivel fizic, cât și psiho-emoțional.
Fiecare culoare folosită în cromoterapie are proprietăți unice de vindecare, astfel încât tratamentul fiecăruia este diferit. Culorile utilizate vor depinde de ce afectiune se dorește a fi atenuată.
Dacă aveți îndoieli că acest tip de terapie funcționează, gândiți-vă doar la efectul pe care soarele îl are asupra tuturor. În special, lipsa de soare poate determina oamenii să experimenteze tulburări afective sezoniere, care face persoanele să se simtă letargice, deprimate sau neliniștit. Atunci când cromoterapia este utilizată în aceste cazuri, simptomele sunt adesea reduse sau ameliorate cu totul.
Cromoterapia poate fi folosită în beneficiul dumneavoastră, chiar dacă nu suferiți de o afectiune anume. Prin încorporarea în viara dumneavoastra de zi cu zi a unor culori pozitive și vibrante, vă puteți simți mai bine și veți fi mai productiv și mai activ, cu tonus psiho-emoțional ridicat. O paleta mai mare de culori la care vă expuneți zilnic vă poate ajuta să maximizați avantajele de care vă veți bucura. Ideal să vă ascultați intuiția în alegerea culorilor cu care va îmbrăcați zilnic, ca și alegerea lor în spațiul în care trăiți, obiectele de care vă înconjurati până la paleta de culori a alimentelor alese în farfurie.
În Clinica Eliade, cromoterapia este utilizata într-o serie de terapii precum Sauna cu Infrarosii, Tratament Facial și NOILE Echipamente de modelare corporală: Banda de alergare anti-gravitatie BODYSHAPE TRADMILL, VibroShape și Rollshape pe care vă aşteptăm să le descoperiți și să vă bucurați de efectelor lor și ale cromoterapiei in călătoria către o stare de sanatate ridicată.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin