+4 0748 01 11 11

Coxartroza si tratamentul osteopat

  /  Medicina Integrativa   /  Coxartroza si tratamentul osteopat
2018-05-07
Coxartroza este un tip de osteoartrita care afecteaza articulatia coxo-femurala. Cauzele acestei afectiuni sunt: tensiunea prelungita la nivelul articulatiei; microfracturile aparute din motive mecanice, varsta pacientului, tulburarile endocrine ( de exemplu, greutatea excesiva determina o presiune mare pe articulatiile membrelor inferioare cat si abateri posturale care afecteaza functionarea sistemului musculo-scheletal); infectii, alergii, toxine si alti factori; un alt factor de risc il constituie predispozitia genetica pentru aceasta afectiune.

Coxartroza se manifesta pe parcursul a trei etape:

Etapa 1. Apare durerea doar atunci cand  a existat o tensiune intensa si prelungita asupra articulatiei dar aceasta durere dispare complet dupa o perioada corespunzatoare de odihna.

Etapa 2. Durerea apare la efort moderat si poate radia la nivelul inferior al spatelui si pe picior. Cu ocazia plimbarilor lungi, apare schiopatarea.

Etapa 3. Durerea apare uneori si in perioade de repaus complet, cu efectuarea unei miscari mai neobisnuite.

Tratamentul  coxartrozei

In functie de etapa de boala, tratamentul implica utilizarea  fluidelor de tratament, terapia fizica, masajul fizio-terapeutic, sedintele de terapie manuala si osteopatie. Adesea, tratamentul consta intr-o combinare a acestor tipuri de terapii. Daca ati indentificat etapa 3, tratamentul va implica interventie chirurgicala cu inlocuirea articulatiei.

Dupa cum s-a mentionat anterior, pentru tratarea coxartrozei sunt folosite cu success tehnici de terapie manuala si osteopatice. Totusi, tehnicile manuale sunt eficiente si valide in stadiul initial al bolii, in timp ce tehnicile blande, osteopate sunt relevante in orice afectiune, indiferent de stadiul acesteia. Prin manevrele osteopate se obtine cresterea gradului de miscare al articulatiei, oprirea progresului bolii, imbunatatirea posturii corporale – datorita redistribuirii centrului de greutate in corp – si imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei, ceea ce conduce la remisia afectiunii.

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

 Clinica Eliade

 „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin