Image Alt

Consult medical integrativ

  /    /  Consult medical integrativ

Medicina integrativă îmbină armonios practici, tratamente şi terapii moderne cu principii milenare. Este o medicină holistică și se adresează tuturor dimensiunilor ființei noastre: fizică –  emoțională – mentală – energetivă și ia în considerare întregul stil de viață, relații sociale, relațiile cu ceilalți şi cu noi înşine, profil emoțional, tipare de gândire, de nutriție, de mişcare, de somn, mediu de lucru și de viață.

CONSULTUL INTEGRATIV realizat de cei doi medici şi terapeuƫi ai Clinicii Eliade, Dr. Mihai Pascu, Medic Medicină de Familie şi Specialist în Ozonoterapie, Biorezonanƫa Asyra şi Chiropractică Viscerală şi Alin Ghinea, Terapeut specializat în Iridologie, Nutriƫie şi Fitoterapie, alătură paradigma alopată, complementară și alternativă, într-o manieră personalizată, adaptată unicității și particularităților pacientului.

Consultul Integrativ se realizează în 2 etape: o consultaƫie cu Dr. Mihai Pascu (30-40 min) şi o consultaƫie cu Alin Ghinea (30-40 min).

Abordarea pacientului în evaluare și tratament se face pe pe cele 4 dimensiuni ale fiinƫei:

Nivelul energetic și informațional, cel mai subtil dintre ele, unde se determină perturbările câmpului energetic al organismului, care de regulă preced sau însoțesc tulburările funcționale organice, intervenindu-se la nivel informațional și vibrațional, prin mecanisme de reechilibrare, bazate pe biofeedback, pentru “repararea” vulnerabilităților depistate și restabilirea matricei energo-informaționale, suportul cibernetic al homeostaziei organismului;

Nivelul mental-emoƫional, de asemenea imaterial, reprezentat de complexul gândurilor și emoțiilor pe care le experimentează pacientul, cu rol determinant în modularea răspunsului organismului, din punct de vedere neurovegetativ, atât în sensul blocajelor, cât și a facilitării mecanismelor naturale de apărare, în fața tendinței de destabilizare a întregului organism de către factorii perturbatori interni sau externi, care duc la somatizări în corp, din paleta celor care nu pot fii depistate la controalele medicale tradiƫionale.

Nivelul fiziologic și metabolic, nivelul material, unde tulburările funcționale și manifestările bolilor sunt deja sesizabile prin semiologia și simptomatologia specifică acestora, evoluția lor fiind puternic influențată de restabilirea echilibrelor la nivelurile superioare.

Plecând de la aceste premise, Clinica Eliade propune o paletă complexă şi variată de tratamente şi terapii, care, de sine stătătoare sau asociate tratamentelor alopate specifice, actionează profund asupra cauzei, grăbind astfel timpii de recuperare și consolidand rezultatele, reducând riscurile de recidivă și tendința de cronicizare a bolilor.

Ca urmare a pregătirii holistice şi a experienței medicilor şi terapeutilor noştri, la care se adaugă o vastă experienƫă clinică dobândită în actul medical al afecțiunilor tratate si al rezultatelor deosebite, am elaborat un set de protocoale terapeutice, care sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte, în funcție de anamneza pacientului care ia in considerare toate planurile fiintei, afecțiunile pe care le prezintă și stadiul acestora.

În urma unui Consult Integrativ, în care se va evalua  profilului clinic și paraclinic al pacientului, va fii elaborat un plan de tratamente şi terapii personalizat.

 1. Protocol pentru diabet tip II și boli de nutriție (obezitate);
 2. Protocol oncologie;
 3. Protocol pentru combaterea efectelor adverse ale menopauzei;
 4. Protocol pentru tratarea osteoporozei;
 5. Protocol pentru afecțiunile reumatice și inflamatorii cronice;
 6. Protocol pentru tratarea HTA a bolilor cardiace și vasculare;
 7. Protocol pentru tratarea afecțiunilor alergice, astmului bronșic;
 8. Protocol pentru tratarea hemoroizilor, a fisurilor și a fistulelor anale;
 9. Protocol pentru tratarea bolilor infecțioase cronice (Hepatite B, C, Boala Lyme, Otite, Rinite, Sinuzite, Bronșite cronice, etc.);
 10. Protocol pentru deparazitare și detoxifiere;
 11. Protocol pentru tratarea bolilor cronice degenerative cu componentă autoimună (scleroză multiplă, Boala Alzhaimer, Artrită reumatoidă, Boala Chron, Lupusul, Psoriazisul, etc.);
 12. Protocol pentru afecțiuni locomotorii, recuperare post-traumatică sau post-chirurgicală;
 13. Protocol pentru ȋntreținere, remodelare corporală și anti-aging.

Aceste protocoale au în vedere beneficiile pe care le aduce fiecare terapie în parte la facilitarea procesului de recuperare a stării de echilibru a organismului, pe toate palierele sale funcționale, acționând sinergic și simultan, în direcƫia restabilirii sănătății într-un mod sustenabil, scopul fiind indentificarea şi tratarea cauzei şi nu doar a simptomatologiei.

Combinația optimă a mixului terapeutic este stabilită în cadrul Consultul Integrativ inițial realizat de către dr. Mihai Pascu, Medic Medicină de Familie şi Specialist în Ozonoterapie, Biorezonanƫa Asyra şi Chiropractică Viscerală şi Alin Ghinea, Terapeut specializat in Iridologie, Nutriƫie şi Fitoterapie, pe baza istoricului medical documentat, a anamnezei, a examenului clinic și a evaluării globale a statusului bioenergetic al pacientului fiind personalizat nevoilor acestuia, pentru redobândirea echilibrului funcțional, esențial pentru menținerea stării de sănătate.

SOLICITĂ O PROGRAMARE

  Vă rugăm să alegeți terapia
  Alegeți data

  Clinica Eliade prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul de a raspunde solicitarii dumneavoastra. Aveti dreptul de a ne solicita accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal, rectificarea sau stergerea acestora, de a restrictiona prelucrarea lor sau de a va opune prelucrarii, precum si dreptul la portabilitatea datelor. Pentru mai multe detalii in legatura cu prelucrarea datelor personale va invitam sa consultati Poltica de Confidentialitate a site-ului nostru.

  Coșul tău