+4 0748 01 11 11

Medicica integrativa

  /  Medicina Integrativa   /  Medicica integrativa

În deplină concordanță cu titulatura, Clinica ELIADE promovează o abordare terapeutică holistică, centrată pe necesitățile specifice ale fiecărui pacient.

A TRATA este demersul terapeutului de indentificare și de eliminare a blocajelor funcționale și de facilitare a mecanismelor intrinseci ale pacientului de a se vindeca.

A SE VINDECA este apanajul pacientului, care, în funcție de capacitățile sale imunitare și metabolice, își utilizează aceste resurse pentru restabilirea stării de sănătate.

Principalele mecanisme care contribuie la procesele de vindecare sunt:

 • REECHILIBRAREA
 • RECUPERAREA
 • REJUVENAREA

REECHILIBRAREA:

Ființa umană, din punct de vedere funcțional, este un sistem complex, deschis, care interacționează cu mediul prin organele de simț, piele, sistemul respirator, digestiv și excretor.

Palierele de interacțiune sunt informaționale, energetice și materiale, controlate prin mecanisme de tip feedback negativ, care funcționează sinergic și simultan, precum o orchestră simfonică, cu scopul păstrării homeostaziei sistemului.

Atât factorii externi, din mediu, cât și cei interni, pot genera tendințe de destabilizare a echilibrului funcțional al ființei umane.

Dezechilibrele care depășesc capacitatea de autoreglare a corpului pot genera disfuncții, care, persistând în timp, prin mecanisme de feedback pozitiv, cu potențial autolimitant sau distructiv pentru sistem, pot evolua de la nivelul informațional, către somatizare, generând semne și simptome de boală.

Identificarea cât mai precoce a acestor dezechilibre funcționale și combaterea lor prin terapii specifice, ajută sistemele naturale de autoreglare ale ființei umane să-și restabilească echilibrul funcțional, piatra de temelie a stării de sănătate.

Clinica ELIADE propune pune următoarele terapii cu efect de reechilibrare:

RECUPERARE:

Facilitarea reechilibrării funcționale a organismului, face ca procesele cu potențial patogen, care s-au manifestat, la toate nivelurile informațional, energetic și material să regreseze făcând loc mecanismelor de recuperare a stării de sănătate.

Capacitatea de recuperare este un mecanism natural, moștenit ereditar, dar și dobândit prin stilul de viață, care face ca restabilirea sănătății să fie un deziderat permanent al ființei umane.

Acest proces natural de recuperare poate fi facilitat, stimulat și optimizat, de către terapeut, printr-o atentă supraveghere și îndrumare a pacientului, cu scopul de a preveni posibilele întârzieri sau blocaje care pot surveni pe parcurs.

Terapiile din Clinica ELIADE, cu impact în facilitarea recuperării sunt:

 • recuperarea funcțiilor imunitare: ASYRA, SCENAR, Ozonoterapia, Sauna cu O3 sau cu IR;
 • recuperarea psihoemoțională: TFB, Psihoterapia;
 • recuperarea funcțiilor neurovegetative: TCS, Chiropractică Viscerală;
 • recuperarea metabolică și somatică: Dietoterapia, Naturopatia, Ozonoterapia;
 • recuperarea posturală și funcțională: Osteopatia, Chiropractică, Dry Needling, infiltrațiile cu O3, Vacuum terapia, Kinetoterapia, Posturologia

REJUVENARE:

Capacitatea naturală de regenerare permanentă a ființei umane, prin înlocuirea celulelor îmbătrânite cu celule tinere, a fost și este în continuare un domeniu fascinant de studiu, în căutarea tinereții veșnice.

Datorită acestei capacități înnăscute de regenerare, prin reechilibrarea și recuperare a capacității funcționale la parametrii optimi, dar și prin stimularea mecanismelor de regenerare, cu ajutorul unor terapii specifice, se poate obtine o rejuvenare atât în plan psihoemoțional, cât și la nivel corporal, fără a se recurge la metode nenaturale, invazive, în care rezultatul este mai degrabă estetic, formal, decât unul de esență, fundamental.

Pentru a stimula mecanismele de rejuvenare în Clinica ELIADE vă propunem următoarele terapii:

 • rejuvenare energo-informațională prin ASYRA, SCENAR, PEMF;
 • rejuvenare psihoemoțională prin Terapiile Florală Bach și Craniosacrală;
 • rejuvenare metabolică prin Ozonoterapie, Saună cu O3 sau cu IR, perfuzii cu Vitamina C;
 • rejuvenare locomotorie prin infiltrații intraarticulare, Osteopatie, Chiropractică și Kinetoterapie
 • rejuvenare dermato-estetică prin terapii Dermato-Cosmetice și Dermato-Estetice non invazive și minim invazive, Ozonoterapie, Saună cu O3, etc.

Cu un arsenal terapeutic holistic, orientat pe necesitățile particulare ale fiecărui pacient, Clinica ELIADE se remarcă prin complexitatea tratamentelor și experiența multisenzorială pe care o oferă celor care vin în Clinică să-și recupereze starea de sănătate într-o manieră fiziologică și sustenabilă.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin