+4 0748 01 11 11

Cel mai simplu test de postura! Arunca o privire pantofilor tai si apoi contacteaza-ne!

  /  Medicina Integrativa   /  Cel mai simplu test de postura! Arunca o privire pantofilor tai si apoi contacteaza-ne!
2016-09-07
Posturologia se ocupa cu evaluarea si tratarea problemelor cauzate de pozitiile vicioase ale corpului: dureri de spate (datorate sau nu herniilor de disc), dureri ale membrelor inferioare, asimetrii de lungime ale membrelor inferioare, modificari de pozitie ale piciorului (picior plat/scobit/valg/var), scolioze, cifoze, lordoze, etc.
Scolioza de exemplu, este o afectiune severa, de foarte multe ori tardive depistata. La Camera de garda a unui Spital de stat pentru copii, in decursul uni an, se prezinta la un prim consult in jur de 700 de pacienti cu aceasta afectiune. O parte dintre aceste scolioze pot aparea datorita asimetriilor de lungime sau de pozitie ale membrelor inferioare.

Studiile arata ca persoanele care au pozitia centrului de greutate al corpului modificata pun mai multa presiune pe anumite zone si articulatii. De exmplu o persoana care are centrul de greutate deplasat posterior va pune mai multa presiune pe zona calcaielor sip e articulatiile dintre vertebrele lombare. Daca exista si o predispozitie pentru hernie de disc, impreuna cu presiunea crescuta din aria lombara, sansele de a dezvolta aceasta afectiune cresc considerabil.

Piciorul este primul senzor al sistemului postural ce se va adapta pentru a mentine echilibrul corpului. Modificarile adaptative apar dupa prezenta asimetriilor timp de aproximativ un an si rezultatul nedorit este postura patologica (gresita).

Cum puteti observa chiar dumneavoastra modificarile de postura cu ajutorul pantofilor purtati?

Luati o pereche de pantofi, purtata cel putin o luna si observati daca talpa sau flecurile sunt tocite diferit de la pantoful stang la cel drept sau daca cei doi pantofi se observa a fi tociti la fel doar ca sunt mai mult in partea din fata/spate, exterior/interior. Daca observati una dintre situatiile descrise anterior, va puteti adresa cabinetului de posturologie din Clinica Eliade unde aveti posibilitatea de a face Testul computerizat de postura si unde in caz de nevoie, puteti comanda apoi talonete personalizate.

Intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi iar lipsa durerii nu este intotdeauna un semn ca totul este bine. Asemenea unui consult stomatologic, fiecare ar trebui sa isi faca un control al posturii mai ales daca exista suspiciuni de postura dezechilibrata.

Pentru Programari suna la:

Tel:   0374.488.888
Mob: 0748.011.111

Clinica Eliade
Alege constient!

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin