Ce este Terapia CranioSacrala si ce schimbare pozitiva poate aduce in viata ta ?
“Terapia CranioSacrala este o terapie blanda,non invaziva, bazata pe o atingere usoara, care lucreaza simultan atat cu intregul corp, cat si cu sursa durerii si a disfunctiei. Are ca scop intensificarea activitatii sistemului craniosacral, adica locul unde creierul si maduva spinarii functioneaza.
Este o metoda de evaluare si corectie care stimuleaza procesul natural al corpului de auto corectare”, explica Florian Raducu, Terapeut Terapia CranioSacrala, specialist Clinica Eliade.
Terapia CranioSacrala se adreseaza atat persoanelor cu probleme de sanatate, cat si persoanelor care vor sa-si pastreze un tonus de viata normal, sa faca fata stresului zilnic mai usor. E potrivita tuturor persoanelor, de la nou nascut pana la varsta a treia.
Terapia CranioSacrala are aplicabilitate intr-o gama variata de afectiuni
– Dureri cronice ale spatelui, probleme ale coloanei vertebrale cu afectarea sistemului osos, articular sau muscular.
– Afectiuni ale creierului si maduvei spinarii ca urmare a accidentelor.
– Disfunctii instalate postoperator.
– Migrene, stres si probleme legate de tensiuni nervoase.
– Boli ale copilariei
– Colici
– Disfunctii de invatare
– Scolioza
– Probleme ortopedice
– Deteriorarea functie de coordonare motorie
– Disfunctii ale articulatiei temporo-mandibulare
– Autism
– Afectiuni neurovascularesi ale sistemului imunitar
– Depresie
– Dificultati emotionale.
“O sedinta dureaza cincizeci de minute si se poate face minim o data pe saptamana. In afectiuni cronice se poate lucra zilnic si cu mai multi terapeuti, ceea ce se numeste Terapie CranioSacrala la maini multiple. Va recomand macar 4 sedinte pentru a simti un progres, dupa aceste sesiuni putem examina impreuna progresul facut si sa stabilim un plan terapeutic de viitor, unde se pot integra si alte terapii”, explica specialistul, in continuare.
In timpul terapiei, pacientii pot experimenta senzatii care le reamintesc episoade traumatizante sau neplacute din viata lor. Toate acestea sunt semne ale tensiuni care parasesc corpul.
“Pacientii trebuie sa fie atenti la senzatiile prin care trec, astfel vor putea sa indentifice momentul in care corpul se elibereaza de ceea ce acumulase. Cele mai obisnuite semne ale unei deblocari sunt respiratie profunda si prelungita, o zvacnire intr-un membru, o senzatie de caldura si o pulsatie precum o mica bataie de inima. De asemenea, pot aparea furnicaturi, o senzatiei de rece, inmuiere, apasare, usurare, o senzatie de pace”, conchide terapeutul Clinicii Eliade.
Chiar daca este o terapie cu multe beneficii asupra starii de sanatate a organismului, la modul general, exista cateva contraindicatii de care trebuie sa tinem seama. Pacientii care au suferit de anevrismul cerebral sau accident vascular nu pot face aceasta terapie. De asemenea, daca pacientul a trecut printr-o trauma care a generat presiune la nivelul zonei in care se afla lichidul cefalorahidian, indicatia este clara: se asteapta un minim de patru saptamani ca organismul sa inceapa sa se echilibreze, abia apoi poate fi sustinut in tratament.
Pentru programari :
+4 0374 48 88 88
+4 0748 01 11 11
„ALEGE CONSTIENT!”