+4 0748 01 11 11

Cauzele si prevenirea devierilor posturale.

  /  Medicina Integrativa   /  Cauzele si prevenirea devierilor posturale.
2016-07-30
Cauzele si prevenirea devierilor posturale
Una dintre convingerile comune este aceea ca postura incorecta este urmarea unor accidente,, caderi, a factorilor de mediu sau a obiceiurilor negative.

Aceste informatii sunt departe de adevar si total incomplete.

Exista doua cauze principale (cu exceptia celor medicale) ale posturii incorecte: integrarea deficitara a reflexelor primare si asimetria muschilor oculari inaintea varstei de 16,5 ani.

Reflexele primare reprezinta miscari automate comandate de creier dar fara implicare corticala (gandire) Ele sunt necesare supravietuirii si dezvoltarii si integrarii miscarilor in primele luni de viata. Postura noastra incepe sa se formeze din momentul in care ne nastem.  Bebelusul trebuie sa integreze complet un numar de 72 de miscari astfel incat ele sa poata fi inlocuite ulterior de abilitati motorii voluntare si de postura “in picioare”. Aceasta integrare este cruciala pentru dezvoltarea lobului frontal. Un alt factor important  pentru dereglarea posturii il reprezinta dificultatea, daca exista pana la varsta de 16,5 ani,  de urmarire cu ochii a unui obiectiv. Dupa cum sunt  descrise de legile lui Delpeche, asimetriile observate in perioada de crestere, cum ar fi strabismul infantil, conduc la tensiuni asimetrice  pe membrele  inferioare , ceea ce poate determina o diferenta de lungime intre ele.

Mentinerea pe  termen lung a unei posturi incorecte poate determina afectarea sistemelor organismului (precum sistemul digestiv, excretor, respirator, muscular, ligamentar si articular), iar persoana poate resimti stari frecvente de oboseala, scaderea capacitatii de munca si dificultati de miscare.

Toate aceste situatii pot fi acum prevenite prin efectuarea unor teste posturologice complexe. Clinica Eliade utilizeaza o tehnologie foarte moderna care permite recunoasterea si evaluarea cu mare precizie a zonelor, cauzelor si amplitudinii deviatiilor. Mai mult, abaterile de la pozitia corecta vor fi corectate prin mijloace sigure, placute si non-invazive pe care copiii sau adultii vor fi incantati sa le folosesca.

 

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin