+4 0748 01 11 11

BINEFACERILE MASAJULUI AROMATERAPEUTIC

  /  Medicina Integrativa   /  BINEFACERILE MASAJULUI AROMATERAPEUTIC
2016-04-06
MASAJUL AROMATERAPEUTIC
Din totdeauna, aromele au exercitat asupra corpului, psihicului si sufletului, o adevarata fascinatie, pentru ca natura insasi are un efect de netagaduit asupra noastra a tuturor. Fiecare planta are de spus o poveste, prin urmare, uleiurile esentiale pe care acestea ni le daruiesc, relaxeaza mintea si elibereaza stresul, ne linistesc emotiile si ne ajuta sa pasim mai increzatori pe drumul vietii.

Masajul, acesta sublima forma de terapie prin iubire, care se transmite la simpla atingere a mainilor terapeutului asupra persoanei, este si el, o alta cale de a linisti trupul si inima.

Asa ca, “Cineva” a gandit asocierea aromaterapiei cu masajul.

Aromaterapia prin masaj este unul dintre darurile pe care oricine si-l poate face. Traim in fiecare zi zeci de emotii mai placute sau mai putin placute, stocand in memoria noastra celulara ,, programe virus ‘’ si acumuland stress.

Foarte multi dintre noi nu mai stiu insa ca apoi, sa elibereze si sa vindece traumele traite.

Miracolul uleiurilor estentiale, asociate masajului, aduce in viata noastra constentizarea problemelor pe care singuri ni le-am creat.

Imaginati-va o fereastra murdara…….care n-a mai fost stearsa de mult……ce priveliste va poate oferi? Cateva picaturi de busuioc curata receptorii celulari si vor face ca fereastra iar sa straluceasca, apoi alte cateva picaturi de paciuli vor ,, deprograma’’ amintirile dureroase pe care corpul fiecaruia e pregatit sa le elibereze prin simpla intentie, urmat de minunata aroma a uleiului esential de grepfruit care reprogrameaza in celule, lumina si iubirea Universului, pentru ca viata sa intre pe cursul ei firesc, cocreatie cu Divinul.

Lamaia reda puterea, vitalitatea si optimismul unui suflet epuizat… cateva picaturi de lavanda echilibreaza sistemul nervos si ajuta la regasirea echilibrului interior… arborele de ceai  atenueaza traumele si stimuleaza cirulatia… chimenul previne aparitia diverselor crize psihice… coriandrul creste capacitatea de concentrare… uleiul de eucalipt este un extraoridinar antiseptic… geraniul un antidepresiv… iasomia elibereaza spiritual. Lemnul de cedru stimuleaza spiritualitatea, parfumul fin de neroli consolideaza relatia cu sinele fiind un bun prieten pentru rezolvarea problemelor nervoase, pinul combate durerile musculare si induce incredere, curaj si putere, salvia adduce liniste interioara.

Tamaia apropie de Divinitate iar nobilul ulei de trandafir, unul din cele mai pretioase uleiuri, stimuleaza exprimarea afectiunii si a compasiunii, vindecand traumele psihice si are un efect profund asupra sentimentelor, diminunad starile de tristete, furie, gelozie, regret si chiar depresie.

In timpul masajului cu aromaterapie se pot folosi combinatii de cateva uleiuri esentiale, tinand cont de problemele personale ale fiecaruia.

Acestea se aplica bland, in zona cefei si a capului pentru a stimula creierul, in zona talpilor – radacinile noastre cu Mama – Pamant, de-a lungul colonei vertebrate- stalpul de sustinere atat in plan fizic cat si energetic.

 In timpul sedintei de masaj, uleiurile aplicate vor patrunde pana in straturile cele mai profunde, pana la organe, glande si tesuturi, in sange, de unde vor fi transportate in tot corpul iar mesajul olfactiv transformat in vibratii electrice, descifrate la nivelul creierului  va transmite apoi senzatii ordonate in profunzimea fiintei noastre.

Aromaterapia in masaj este una din multele experiente frumoase pe care Divinul ni le-a daruit in sublima calatorie a vietii !

 

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin