+4 0748 01 11 11

Beneficiile terapiei cu ozon pentru sportivi

  /  Medicina Integrativa   /  Beneficiile terapiei cu ozon pentru sportivi

Terapia cu ozon, in diferitele ei forme de administrare (insuflații, autohemoterapie, aplicare topica si altele) oferă sportivilor beneficii de excepție, atât in ceea ce privește creșterea performanțelor sportive, creșterea capacității de efort cât și prin accelerarea recuperării in urma traumatismelor sportive, oboselii sau a efortului prelungit. Aceste  efecte se datorează unei multitudini de factori.

In primul rând, ozonoterapia aduce un surplus de oxigenare la nivelul țesuturilor si determina creșterea intensa a producției de ATP la nivel celular, ceea ce înseamnă mai multa energie. Ozonoterapia, determina, totodată, reducerea acumulării de acid lactic la nivelul mușchilor prevenind  apariția durerilor musculare după efort. In acest mod, scade nevoia perioadelor lungi de recuperare pana la reluarea efortului fizic.

Ca urmare a vasodilatației generate de ozon, este  îmbunătățita  circulația sângelui, inclusiv  la nivelul capilarelor si scăderea vâscozității sângelui; atât oxigenul cât și nutrienții sunt transportați  cu mai multă ușurință la nivelul întregului organism. Beneficiarele principale sunt, in primul rând, zonele care au suferit  traumatisme. Produsele chimice specifice reacțiilor inflamatorii sunt eliminate mult mai rapid. Astfel, atât inflamațiile cât și vânătăile se vindecă mai repede, fiind accelerate, de fapt, toate procesele de vindecare.

Un alt efect foarte important este întărirea imunității. Exista multe situații in care sportivii nu pot performa corespunzător datorita unor afecțiuni sezoniere. Ozonoterapia asigura prevenirea si tratare simptomelor gripei si răcelilor, ceea ce creează premisele reducerii medicației specifice, inclusiv a antibioticelor, si posibilitatea recuperării mai rapide. Atunci când  corpul este infuzat cu ozon, peroxidul de hidrogen  rezultat  neutralizează infecțiile și bacteriile. Ozonul distruge bacterii periculoase, virusul hepatitei, germenii candidozei, infecții parazitare si  micotoxine si are efecte asupra artritei reumatoide.

Ozonoterapia conduce, in același timp, la reglarea  producției anumitor hormoni, accelerand procesele metabolice, si reducând nevoia administrării de steroizi.

S-a constatat ca o ședință de 30 de minute  de sauna cu ozon asigura reducerea greutății, fiind arse până la 1.000 de calorii.

Autohemoterapia majora are ca efect curățarea venelor și arterelor, îmbunătățirea funcției cerebrale și a memoriei, purificarea sângelui și neutralizarea radicalilor liberi. Printre alte efecte ale ozonoterapiei menționăm îmbunătățirea funcției plămânilor,  promovarea unor efecte anti-aging, detoxifierea de metale grele și diverse toxine din mediu,  scăderea sensibilității la factori poluanți de mediu, scăderea stresului și reducerea sindromului de burnout.

In esență, se poate spune că terapia cu ozon reprezintă o modalitate de tratament foarte eficientă care aduce beneficii atât persoanelor care fac sport ocazional cât si  sportivilor profesioniști.

 

 

Pentru programari:

+4 031.005.03.76

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin