+4 0748 01 11 11

Curatarea limfei prin masaj limfatic

  /  Medicina Integrativa   /  Curatarea limfei prin masaj limfatic
2018-09-19
Vom incepe sa intelegem cum poate organismul sa stie atat de bine sa se ingrijeasca pe sine atunci cand vom deslusi mecanismele sistemului limfatic. Conform abordarii Ayurvedei, acesta este primul sistem care trebuie urmarit. In Occident, el nu este luat in seama decat atunci cand exista un diagnostic infricosator.
Sistemul limfatic este, probabil, cel mai uitat, putin studiat si putin inteles sistem al organismului. Limfa circula de-a lungul nervilor, arterelor, venelor si are un volum de doua ori mai mare decat al sistemului sanguin arterial. Posibil, el are o importanta de doua ori mai mare decat a acestuia.

Sistemul limfatic asigura eliminarea deseurilor de la nivelul fiecarei celule din corp, simultan cu reglarea sistemului imunitar.

Tratarea cauzei

Cand mergem la doctor dupa analizele de sange, ni se prescriu statine pentru scaderea colesterolului si prevenirea afectiunilor cardiace. Totusi acest tratament nu tinteste catusi de putin cauza aparitiei unui nivel ridicat de colesterol.

Ca sa scada nivelul de colesterol este nevoie sa se aplice o strategie combinata care sa cuprinda medicatie , remedii naturale, modificarea stilului de viata si a dietei.

Una dintre intrebarile cele mai importante pe care medicina  o evita frecvent este “ Care este cauza dezechililbrului nivelului de colesterol?”

Cauza poata sa fie stresul excesiv, care conduce la un drenaj deficitar al sistemului limfatic. Acest sistem asigura eliminarea toxinelor din sange si din celulele organismului.

Si daca tot masuram caracteristicile sangelui care intra in celula, oare n-ar avea sens sa masuram si parametrii plasmei sangelui filtrat sau a limfei dupa ce aceasta pleaca din celula? Capacitatea sangelui de a intra si a iesi din celula si din spatiul intracelular sub forma lichidului limfatic este unul dintre procesele cele mai importante din organism.

Limfa este agentul de curatare cel mai important – pastrati-o limpede!

Pastrati-va curate fluidele si canalele de scurgere ale acestora !

Sistemul limfatic seamana cu sistemul de tevi si conducte din casa. Daca aceste tevi sunt infundate, fie ca este vorba de cele ale chiuvetei sau ale vasului de toaleta, puteti rezolva problema daca desfundati doar robinetele? Desigur ca nu! Trebuie curatate tevile.

Masajul de drenaj limfatic ajuta sistemul limfatic sa impinga fluidele prin corp si sustine procesul de eliminare a reziduurilor. Cel mai mare sistem de canale de scurgere din organism este cel limfatic. El poate rezista infundat multi ani la rand. Aceasta situatie ne forteaza sa ne adaptam la un mediu incarcat de toxine, ceea ce conduce la suprasolicitarea si la slabirea imunitatii si a altor cai de detoxifiere.

Pe masura ce avansam in varsta, tocmai capacitatea de detoxifiere si eliminare a deseurilor este cea care confera longevitate si sanatate optima.

Cand limfa devine prea groasa ea nu mai poate elimina reziduurile in mod eficient. Atunci corpul va incepe sa ne vorbeasca: vor aparea semnele unei congestii circulatorii. Este crucial sa fim atenti la ce ne spune corpul inca de cand acesta ne vorbeste in soapta si sa nu asteptam sa inceapa sa tipe. Masajul de drenaj limfatic sustine circulatia corecta a limfei in corp si reduce presiunea la nivel celular si ajuta la vindecarea mai rapida a organismului.

Simptomele congestiei limfatice

Experimentati vreuna dintre urmatoarele simptomele congestiei limfatice?

 • Inelele se intepenesc pe degete
 • Senzatie de intepenire / durere dimineata
 • Senzatie de oboseala
 • Balonare
 • Prurit al pielii
 • Retentie de apa
 • Inflamarea sanilor sau durere la ciclu
 • Piele uscata
 • Stare de neclaritate mentala
 • Maini si picioare reci

Toate aceste simptome pot avea legatura cu o capacitate redusa de eliminare a reziduurilor de catre sistemului limfatic.

Sistemul limfatic are mai multe functii. El detoxifica si, in acelasi timp, gazduieste in ganglionii limfatici celulele imunitare B si T care, aici, actioneaza cel mai intens fata de restul corpului. Daca limfa este groasa si lenesa raspunsul imunitar va fi compromis.

Experimentati aceasta forma de terapie manuala si efectele pozitive ,asupra starii dumneavoastra de bine, nu vor intarzia sa apara!

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin