+4 0748 01 11 11

9 din 10 persoane respira un aer poluat – conform Organzatiei Mondiale a Sanatatii

  /  Medicina Integrativa   /  9 din 10 persoane respira un aer poluat – conform Organzatiei Mondiale a Sanatatii

Respir, deci exist. Respirația este viață, este metafora vie a unui ciclu format din inspirație și expirație care se reia mereu și mereu, în ritmuri diverse, corelate efortului fizic, stărilor afective, vârstei și altor factori. Una dintre cheile fundamentale ale sănătății, armoniei și stării de bine rezidă in modul în care respirăm.

Tot mai mulți oameni devin conștienți de beneficiile respirației yoghine complete care constă în trei niveluri de ventilare, respectiv abdominal, toracic și clavicular.

Stăruința excesivă in preocupări de natură mentală reduce impulsul natural de a respira abdominal. Într-o asemenea situație, respirația va fi superficială, preponderent toracică și claviculară iar efectele pe termen scurt se vor exprima prin senzația de agitație, disconfort, lipsă de oxigen, epuizare, oboseală, burnout. Pe termen lung, efectele sunt vizibile prin reducerea capacității toracice, slăbirea mușchiului diafragmatic, tensiuni la nivelul musculaturii de la nivel cervical, modificarea posturii corporale (curbare a coloanei), slăbirea imunității, contracția cronică a mușchilor abdominali, tendința de a apela la stimulente nervoase (cafea, băuturi cofeinizate, ceai negru) care compenseze deficitul energetic dat de întreruperea așa numitei ”orbite microcosmice”, așa cum este definită ea în medicina chineză.

Performanțele intelectuale, fizice și forța sistemului imunitar sporesc atât prin practicarea acestui tip de respirație completă cât și prin simpla conștientizare a actului respirator, conștientizare care determină o creștere a oxigenării organismului cu peste 50%, după cum afirmă studiile de specialitate.

Modul in care respirăm poate fi corectat prin urmărirea conștientă a respirației, reducerea tensiunilor musculare care fac dificilă respirația completă (prin osteopatie, prin exerciții de relaxare, prin terapie cranio-sacrală), antrenarea mușchiului diafragmatic prin exerciții speciale (Yoga, osteopatie, Pilates), corectarea posturii corporale și a tiparelor eronate de comportament respirator (prin ședințe de osteopatie și de manipulare viscerală).

La fel de importantă este și calitatea aerului pe care îl respirăm, exprimată prin puritate și prin conținutul de oxigen. Locuitorii marilor orașe au cea mai mare nevoie să compenseze atât efectele poluării cât și conținutul mai redus în oxigen al aerului respirat. În acest sens există soluția ozonizării aerului, a terapiei cu ozon prin insuflații și a autohemoterapiei majore cu ozon, remediu de excepție care aduce beneficii enorme prin creșterea nivelului de oxigenare la nivel celular, arderea radicalilor liberi, inducerea apoptozei la nivelul celulelor compromise, creșterea nivelului energetic la nivel celular, inducerea unei stări de bine, de prospețime și de mare energie.

Exercițiile de respirație, ozonoterapia și ședințele de osteopatie reprezintă modalități eficiente de purificare, energizare, detensionare fizică și nervoasă, creștere a forței sistemului imunitar, scădere a burnout-ului.

Momentul cel mai bun în care să abordați vreuna dintre aceste terapii este chiar acesta.  Închideți ochii, respirați adânc și zâmbiți!

 

 

 

 

 

Pentru programari :

+4 031.005.09.01

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin