+4 0748 01 11 11

Sistemul limfatic

  /  Medicina Integrativa   /  Sistemul limfatic

Aproape fiecare problemă cronică este afectată de sănătatea sistemului limfatic al pacientului. Fără o functionare adecvata a limfei, sistemul dvs. devine congestionat.

Sistemul limfatic transportă toate toxinele din celelalte sisteme ale dvs., care, daca nu sunt preluate, încep să se acumuleze în țesuturi.

Acest lucru duce la edem și la potențiala dereglare totală a orgnismului ce poate cauza tulburări autoimune si infecții severe.

Fără eliminarea corespunzătoare a deșeurilor și a toxinelor,organismul  dvs. nu se poate vindeca și nu își poate continua funcțiile zilnice, toată energia fiind îndreptată catre combaterea toxinelor.

Simptomele congestiei limfatice

 • Senzatia de ceață la nivelul creierului
 • Dureri de cap
 • Migrene
 • Insomnie
 • Depresie
 • Probleme cronice ale sinusurilor
 • Alergii
 • Acnee
 • Afecțiuni ale pielii
 • Constipație
 • Balonare
 • Creștere în greutate
 • Celulita
 • Durerea în trup și multe altele

Această lungă listă de simptome este motivul pentru care oamenii aleg „detoxifierea” și „curățarea”.

Din păcate, medicina modernă a uitat de sistemul limfatic. De fapt, nu există nici măcar un test pentru a măsura fluxul limfatic.

Iar ceea ce facem este să tratăm simptomele, dar ignorăm cauza principală, inclusiv limfa blocată. Astfel se naște un ciclu vicios: tratezi autoimunitatea, dar nu și congestia limfatică.

Tratezi oboseala, dar nu și congestia limfatică.

Te lupți cu probleme de greutate, dar nu și congestia limfatică.

Tratați durerea cronică, dar nu și congestia limfatică.

Iata cateva tehnici simple pentru a vă rezolva problemele la nivelul sistemului limfatic

Prima este MIŞCAREA. Acum, înainte să-ți dai ochii peste cap și să treci peste acest paragraf, trebuie să știi că nu este vorba despre pierderea în greutate sau pentru a te face să te încadrezi într-o versiune fantezistă stereotipică a ta. Este vorba despre MISCAREA LIMFATICĂ. Sistemul limfatic nu are pompă centrală, se mișcă atunci când vă deplasați. Stilul de viață modern – cu timp petrecut preponderent la birou, in masina, sau intins pe canapea cu telefonul in mana, nu asigura  un flux bun al limfei.. Orice exercițiu vă ajuta, fie că faceți o plimbare sau doar vă miscați prin casă, dar e important să-l faceți. Orice mișcare deplasează limfa și orice flux de limfă vă scapă de toxine.

Echipamentele de ultimă generație pe care le regăsiți la Clinica Eliade, fuzionează exercițiile cardio cu beneficiile pentru sistem limfatic şi piele. RollShapeBodyShape Treadmill-Banda de alergare anti-gravitationalaVibrashape si ActiveShape utilizeaza tehnologii precum radio-frecvența, razele infrarosii, ozonoterapia, vacuumul, lampa cu colagen, cromoterapia ce îmbunătățesc fluxul de sânge și elimină toxinele din organism. De asemenea, stimulează producția naturală de colagen a organismului, ceea ce duce la o piele mai fermă și cu aspect tonifiat.

Toate masaje si indeosebi masajul de drenaj limfatic ce consta în aplicarea unor tehnici manuale specifice, prin mişcarea ritmică a mâinilor, cu o anumită presiune, faciliteaza eliminarea lichidelor excedentare, menţinând astfel echilibrul hidric al spaţiilor interstiţiale şi eliminarea deşeurilor provenite din metabolismul celular, a restrictiile la nivelurile fasciilor din organism sau cicatricile țesuturilor interne rezultate în urma unor operatii sau traumatisme care blochează fluxul corect al limfei şi al circulației sanguine.

Singura terapie care determină decongestionarea fasciei este Terapia Craniosacrală.

De asemenea, Osteopatia, daca circuitul corect al limfei din organism este obstructionat de dereglari vertebrale, paravertebrale, contracții musculare ligamentare şi articulare.

O alta modalitate în care puteți influența fluxul limfatic este respiratia profundă. Diafragma are un sistem de drenaj limfatic, care este deosebit de eficient pentru absorbția rapidă. Respirați încet și expirați de două ori mai încet. Cea mai importantă parte a acestui lucru este expirarea). Ar trebui să expirați întotdeauna de două ori mai mult timp cât inspirați pentru a activa limfa și a aduce mai mult oxigen în sânge.

Vă aşteptăm la Clinica Eliade pentru a descoperi o paletă complexă de terapii integrative cu rolul de a susține capacitatea înnăscuta a organismului de a se vindeca şi pentru a vă începe călătoria către o adevărată stare de sănătate. Pentru programări ne puteți contacta la 0748 01 11 11 sau la office@clinicaeliade.ro

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin