+4 0748 01 11 11

De la stresul cotidian la Coronavirus, ai puterea interioară pentru a trece peste orice situație

  /  Imunitate   /  De la stresul cotidian la Coronavirus, ai puterea interioară pentru a trece peste orice situație

În fiecare zi, majoritatea dintre noi experimentează situații stresante, iar aceasta perioadă din viața planetei noastre și a omenirii creează un stres fără precedent.

Poate ați aflat că dumneavoastră sau cineva de care aveți grijă are o problema gravă de sănătate. Sau afacerea dvs. a pierdut un client important. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că există o pandemie globală dintr-o nouă tulpină de coronavirus – un flagel cu implicatii fără precedent în istoria omenirii. În ultima situație, efectele sunt deosebit de complicate, deoarece nu te afectează doar pe tine, familia ta, ci si pe persoane necunoscute din jurul tău, chiar intreaga omenire, transformand mentalul colectiv si reacțiile lor in scurt timp din neîncredere in panică extremă.

În momentul în care corpurile umane – ale tale și și ale tuturor celorlalte persoane – vor avea o reacție emoțională intensa la evenimentele externe, acest lucru începe să va afecteze starea de spirit si vă poate transforma felul în care comunicați și chiar acțiunile care îi includ pe toți cei cu care interactionați.

și în cele din urmă, acele emoții negative ne pot afecta negativ sănătatea.

În Clinica Eliade misiunea noastra a fost și este aceea de a promova, informa si educa permanent despre holismul ființei umane și despre interacțiunea dintre toate dimensiunile ființei noastre: fizică-emotională-mentală-spirituală.

În lume există numeroase dovezi și cercetări care arată o relație directă între gândurile negative și emoțiile stresate și sănătatea corpului nostru. Stresul emoțional promovează eliberarea cortizolului – hormonul de stres al organismului. Alături de cortizol, reacția organismului la stresul emoțional exacerbează sau poate duce adesea la simptome gastrointestinale, cardiace, de circulație, la slăbirea sistemului imunitar și la alte condiții sistemice pe termen lung care prosperă într-un mediu de inflamație și hormoni de stres.

Designer, nici unul dintre noi nu dorește să permită situatiilor care se întâmplă în lume să ne faca mai bolnavi și mai triști. Dar mulți dintre noi credem că evenimentele externe sunt STIMULENTUL pentru reacțiile noastre emoționale – că este o problemă de cauză și efect. Din fericire, acest lucru nu este adevărat și cu toții avem mult mai multă putere asupra starii noastre emoționale.

Ce s-ar întâmpla dacă ai ști că – indiferent de evenimentele care se petrec în mediul tău – ai avut întotdeauna o alegere asupra modul în care TU răspunzi ? Acest tip de cunoaștere nu este numai puternic, dar este la îndemâna ta.

„ALEGE CONȘTIENT” este motto-ul Clinicii Eliade, tocmai pentru ca noi credem ca ALEGEREA CONșTIENTĂ face diferența în orice acțiune a vieții noastre și dorim să vă propunem câteva direcții:

Acțiunile simple au beneficii profunde

Toate acțiunile și obiceiurile pe care le vom prezenta sunt simple, ușor de urmat de oricine și vor contribui individual și cumulativ la expresia deplină a sănătății tale. Acestea includ respirația, tipuri specifice de meditație și gestionarea gândurilor tale.

Adoptarea obiceiurilor ce produc o stare de calm

Nu există o condiție prealabilă pentru învățarea și adoptarea acestor obiceiuri. Toată lumea și oricine este capabil: vă încurajăm să folosiți puterea gândurilor dvs. pentru a crea sentimente pozitive. Beneficiile pe care le veți simți vor începe cu dvs. și se vor răspândi pentru a atinge alte persoane din viața voastră.

Patru acțiuni pentru cultivarea stării de calm și bine

1. Respirația

Există multe tehnici de respirație țintite diferite pe care le puteți învăța să afecteze diferite zone ale vieții voastre. Multe au fost studiate și raportate în literatura medicală, dar vom detalia, pentru a vă oferi un punct de plecare, respirația 4-7-8.

Metoda de respirație 4-7-8 se numește „respirația care relaxează”. Această tehnică incredibil de simplă a fost creată de Dr. Andrew Weil pentru a ajuta în tratarea anxietății acute și a momentelor de stres sau frustrare. Respirația lentă îți poate schimba viața prin modularea sistemului nervos autonom și amortizarea anxietății, depresiei, furiei și tristeții.

Iată cum se face:

  1. Golește-ți plămânii de aer.
  2. Respiră constant timp de 4 secunde lungi.
  3. Ține-ti respirația în timp ce numeri încă 7 secunde.
  4. Expirați prin gură, cu presiune, timp de 8 secunde .

Repetă timp de 4 cicluri.

2. Meditație

Unii dintre noi avem deja o practică de meditație, indiferent dacă folosim o aplicație de pe Internet sau doar setăm o alarmă și meditam timp de 15 minute. Toate tipurile de meditație sunt benefice, așa că dacă aveți deja o practică excelentă de meditație, nu vă opriți.

Un alt fel de meditație – meditația pentru concentrarea puterii minții- este deosebit de util pentru a-ți antrena mintea să se concentreze pe un lucru (adesea respirația, dar ar putea fi și sunete sau alte elemente din conștientizarea ta).

Toate aceste tehnici contribuie la sănătatea dvs. corporală prin observarea gândurilor, lăsându-le să apară și permițându-le să treacă fără judecată sau atașament. Întregul tău sistem nervos este calmat de acest tip de practică și, ca urmare, sistemul tau imunitar devine mai putetnic.

Indiferent de ce tip de meditatie alegi să practici sau ți se potrivește, ideea e sa îți calmezi mintea.

3. Dormi, dar nu te speria dacă nu este un „somn perfect”

Știți deja că somnul este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sistemul dumneavoastră imunitar și bunăstarea dvs. generală. Dar uneori nu dormi suficient sau chiar se întamplă ca membri familiei tale să îți întrerupă somnul. Acest lucru poate chiar să creeze mai multe griji în viața ta, de care, desigur, nu ai nevoie.

Iată câteva moduri pentru o nouă abordare a somnului sănătos:

– Permisiunea de a fi treaz

Chiar daca ți se întamplă să te trezești la 3 dimineața și, desigur, nu este ceea ce intenționai, să te întorci de pe o parte pe alta timp de încă 4 ore este, de asemenea, stresant. Așadar, atunci când te trezesti la ora 3, bea ceai, citește câteva rânduri, gândește-te la ceva ce îți face plăcere, relaxează-te și când esti gata să dormi din nou, corpul tău te va anunța.

– Rutina de dimineață: „primele 5 minute”.

În loc să-ți planifici cu atenție obiceiurile de dinainte de culcare, indreaptă-ți atenția spre cele de dimineață. Crează-ți un obicei din una sau două acțiuni pe care le faci de fiecare dată când te trezești, indiferent de cum a fost somnul vostru. Poate preferi 2 minute de preparare a cafelei și 3 minute șezând și respirând. Faceți același lucru până când devine o rutină calmantă pe care creierul dvs. o va anticipa, pentru ca îl va percepe ca pe un ritual care îți va aduce bucurie.

Cultivați gânduri îndreptate spre încredere, dar mai ales spre recunostință.

În loc să vă gândești la cât de puțin ești capabil să vă obți, spune-ți cât de recunoscător ești că ai lucrat în plus aseară sau că ești recunoscator ca ți-ai rezervat timp pentru a merge la un curs de yoga dimineața și găsește-ți 3 minute pentru a-ți aduce aminte pentru cate aspecte din viața ta poți fi recunoscător.

4. Ghidându-vă gândurile pentru a determina emotii

Până acum, am învățat câteva dintre acțiunile fizice pe care le putem întreprinde (respirație și meditație) care ne vor calma gândurile și, prin urmare, pot calma întregul nostru sistem de reacții, ceea ce vă va îmbunatăți reacția sistemului imunitar, cea mai buna soluție de a rămâne sănătoși .

Acum, ești pe cale să înveți ceva atât de puternic încât ți-ar putea schimba viața în bine din această zi înainte. Dacă există vreun „secret” al unui spirit sănătos echilibrat, acesta este:

Emoțiile tale sunt create de gândurile tale.

Emoțiile nu apar automat sau inevitabil din situații, acțiuni sau oameni din afara ta. Sunt create de TINE, iar ceea ce le creează sunt gândurile tale. DOAR gândurile tale. Emoțiile tale nu sunt rezultatul sau vina a nimic din afara ta.

Controlul este la tine

Rezistența emoțională nu este ceva cu care s-au născut câțiva oameni norocoși – la fel cum să mergi cu bicicleta sau să conduci o mașină nu este instinctual. Toți putem învăța abilitățile fizice și mentale care ne împuternicesc să preluam controlul reacțiilor noastre și să ne îmbunătățim starea de spirit și bunăstarea noastră.

Tot ceea ce ați citit până acum conturează modalități simple și eficiente de a aduce un sentiment de calm în viața voastră, fără a vă cere nimic mai mult decât putin timp și o dorință de a vă simți mai bine.

Cu o respirație mai bună, o atenție mai bună asupra corpului tău și o mai bună conștientizare, vei avea o stare de spirit si ganduri mai bune.

Motivele pentru a face acest lucru sunt multe, cu beneficii care se manifestă mult dincolo de tine. Vei atrage energia altor oameni cu o energie asemeni celei pe care o ai. și vei servi ca exemplu pentru cei care încă nu au reușit să elimine din viata lor îngrijorarea și frica.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra corpul și mintea gata pentru perioade provocatoare, ca cea prin care trecem cu toții acum, de la consumul de alimente pline de nutrienti, la o hitdratare corectă la suplimentarea cu câțiva adaptogeni cheie.

Dar cel mai important este că, prin intenție și acțiuni conștiente, putem realiza lucruri extraordinare. Cu aceste cunoștințe, te puteți îndrepta spre felul de viață pe care îl promovăm aici la Clinica Eliade: holistic, care combina înțelepciunea corpului cu știința. Vei putea transcende mentalul colectiv șii vei accesa puterea interioara și întelepciunea interioară a ființei tale, aspecte vitale, care te vor ajuta să rămâi centrat în tine, să depășești și să te adaptezi neprevăzutului, sa-i inspiri pe cei din jurul tău, să duci o viață calmă și optimistă, plină de energie pozitivă și vindecare.

Rămâneți pozitivi, optimiști și sănătoși!

 

Pentru intrebari legate de acest subiect ne puteti contacta online pe chat, pe mail la office@clinicaeliade.ro sau la 0748 01 11 11.

Clinica Eliade
„ALEGE CONȘTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin