+4 0748 01 11 11

Cum îți poți fortifica sistemul imunitar în mod natural

  /  Imunitate   /  Cum îți poți fortifica sistemul imunitar în mod natural

Cea mai bună protecție împotriva oricărui virus este un sistem imunitar puternic și sănătos. De altfel, un sistem imunitar sănătos este esențial pentru sănătatea noastră în general.

Vestea bună este că există o serie de pași pe care îi puteți face pentru a stimula și sprijini în mod natural sistemul dumneavoastră imunitar chiar acum.

Rețineți că aceste sugestii nu înlocuiesc practici de igienă sau îngrijiri medicale importante, iar medicul dumneavoastră trebuie consultat dacă întâmpinați simptome de COVID-19.

 1. Dormi suficient. Lipsa de somn slăbește sistemul imunitar, iar odihna de peste noapte face minuni pentru ca acesta să funcționeze bine. Dacă a trebuit să anulați planuri sau călătorii, folosiți acest timp pentru a vă odihni și pentru a beneficia de un somn de 8 ore!
 2. Practică meditația și / sau alte practici spirituale. S-a dovedit că meditația te ajută să un somn bun și, de asemenea, vă poate ajuta să vă păstrați calmul în această perioadă de incertitudine.
 3. Fă exerciții fizice regulate, moderate. Mișcarea fizică ajută la funcționarea sistemului imunitar, dar nu o exagerați – nu este cazul. Alegeți forme de exercițiu mai blânde și moderate, care vă fac să vă simțiți bine.
 4. Luați în considerare suplimentele care ajută sistemul imunitar. Vitamina D este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru sistemul imunitar, iar majoritatea adulților din Romania au niveluri insuficiente. Vitamina C ajută, de asemenea, la susținerea unui sistem imunitar sănătos și poate fi găsită la nivel ridicat în citrice, ardei, fructe de pădure și roșii, precum și sub formă de supliment. Alte suplimente și ierburi care pot ajuta la susținerea funcționării sistemului imunitar sănătos includ ulei de pește, Vitamina A, probiotice, zinc și ulei de oregano. Discutaƫi cu medicul dumneavoastră înainte de a introduce noi suplimente.
 5. Mănâncă alimente hrănitoare precum supa de pui făcută în casă, usturoi și ghimbir. Asigurați-vă că includeți multe fructe și legume proaspete, colorate, care sunt pline de antioxidanți și alți nutrienți puternici pentru a sprijini funcția imunitară.
 6. Consumați alimente fermentate și includeți ingrediente cu proprietăți antivirale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, ghimbir, usturoi, oregano, rodie și oțet de cidru de mere.
 7. Evitați zahărul și produsele alimentare procesate. Consumul de zahăr rafinat scade semnificativ funcția sistemului imunitar în termen de 30 de minute, iar efectele pot dura ore întregi. Evitarea zahărului este una dintre cele mai bune metode de a vă menține sistemul imunitar sănătos și puternic.
 8. Practicați managementul stresului. Fie că este vorba de yoga, meditație, plimbări prin natură sau băi cu spuma, găsiți modalități de a vă îngriji și de a reduce sau de a gestiona stresul. Stresul scade funcția sistemului imunitar și ne face mai predispuși să ne îmbolnăvim. Amintiți-vă că grijă pentru sine, în momente ca acestea sau oricând, nu este un act egoist! Rețineți că nu puteți turna dintr-o ceașcă goală.

Fortificarea sistemului imunitar poate să nu oprească răspândirea COVID-19, dar poate ajuta la scăderea riscului individual și a riscurilor pentru cei din jur. și cu cât mai multe persoane iau măsuri pentru a sprijini funcționarea sistemului imunitar și sănătatea la niveluri optime, cu atât mai sănătosi și mai bine echipati vom deveni ca națiune.

Pentru intrebari legate de acest subiect ne puteti contacta online pe chat, pe mail la office@clinicaeliade.ro sau la 0748 01 11 11.

Clinica Eliade
„ALEGE CONȘTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin