+4 0748 01 11 11

Detoxifierea – un protocol holistic pentru a ne proteja organismul

  /  Detoxifiere   /  Detoxifierea – un protocol holistic pentru a ne proteja organismul

Cuvântul detoxifiere declanșează adesea o definiție inerentă legată de eliminarea unei otrave sau a unei substanțe dăunătoare. Uneori, asociem detoxifierea cu dependența de droguri, dar mai des este cuvântul cheie pentru a defini un mod „nou”, la modă de a vă curăța sistemul de obiceiuri și substanțe dăunătoare.

Capacitățile mecanice ale corpurilor noastre sunt similare cu o mașină, o mașină proiectată să funcționeze singură; cu toate acestea, pentru a-i menține  funcționarea optimă, este necesară întreținerea. Dacă folosiți carburanți de proastă calitate sau săriți peste o schimbare de ulei, vehiculul dvs. va suferi atât pe termen scurt, cât și pe termen lung; corpul uman este similar.

Organele primare, cum ar fi rinichii, sistemul limfatic, tractul gastro-intestinal și pielea lucrează pentru a proteja și elibera corpul nostru de toxine si pentru a păstra homeostazia, iar stilurile de viață nesănătoase și stresul pot provoca o supraîncărcare a sistemului care ne afectează funcția zilnică prin blocarea căilor metabolice și reducerea clarității energetice și mentale.

Cercetările asupra nișelor microbiene continuă să creeze o corelație între microbiom și imunitatea noastră, ceea ce sugerează că o perturbare a acestor nișe poate afecta răspunsul nostru imun. Unul dintre cei mai răspândiți perturbatori ai microbiomului este primul lucru pe care îl solicităm când suntem bolnavi și unul dintre cele mai suprautilizate și prescrise greșit medicamente din medicina: antibioticele.

Dezintoxicarea ajută la menținerea echilibrului homeostaziei, în condițiile expunerii noastre inevitabile la toxinele de mediu, toxinele mentale și toxinele emoționale și permite organelor noastre primare să funcționeze la potențialul lor cel mai înalt; cu toate acestea, este important să dezintoxicăm pentru motivul corect. Deși pierderea în greutate apare adesea alături de detoxifiere nu ar trebui să fie motivul pentru începutul acesteia.

MOTIVUL PRINCIPAL AR TREBUI SĂ FIE DORINȚA DE A TRĂI O VIAȚĂ DE UN ÎNALT NIVEL CALITATIV!

Funcționarea optimă a organismului, starea de vitalitate și bunăstarea generală ar trebui să servească drept bază pentru orice schimbare sănătoasă a stilului de viață.

Un protocol holistic pentru detox este unul care ƫine cont de toate dimensiunile fiinƫei Fizică-Mentală-Emoƫională-Energetică şi care, în consecinƫă, se adresează prin programe complexe tuturor acestor dimensiuni şi întregului context de stil şi obiceiuri de viaƫă.

 • Susține organele noastre de eliminare
 • Sporește căile excretorii inerente organismului nostru
 • Reduce nivelul de toxine în tot organismul
 • Întărește imunitatea
 • Crește energia și vigoarea
 • Promovează sănătatea și bunăstarea generală, atât fizică cât și psiho-emoțională și energetică        .

Însă cu atâtea alte forme de detoxifiere disponibile, cum alegi?

În următoarea serie de articole, realizate  de către specialistii Clinicii Eliade, am decis abordarea subiectului detoxifierii la toate nivelurile:

 • Detoxifierea casei şi a mediului în care trăim
 • Detoxifierea fizică şi alimentară
 • Detoxifierea mentală şi emoțională
 • Detoxifierea electromagnetică

Dezintoxicarea corpului tău este o metodă foarte importantă de a-ți îmbunătăți procesele metabolice naturale și este esențială pentru sănătatea ta. În clinica noastra, o paleta complexă de terapii diferite, dar complementare şi particularizate pot servi acestui proces, stabilit în cadrul unei CONSULTAȚII INTEGRATIVE.

Abordând diferite moduri de a vă îmbunătăți echilibrul fiziologic natural, vă puteți restabili potențialul maxim al organismului şi susținerea lui pe termen lung la un nivel optim de functionara, activând şi menƫinând mecanismele de  vindecare şi auto-vindecare.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin