+4 0748 01 11 11

Detoxifierea – un parcurs fizic si spiritual

  /  Detoxifiere   /  Detoxifierea – un parcurs fizic si spiritual

Este un fapt unanim acceptat că trăim într-o lume din ce în ce mai poluată, în care organismul nostru trebuie să găsească o soluție pentru supraviețuire. În spatele strădaniilor de a găsi metode de reducere a poluării și de stimulare a funcțiilor de eliminare din organism a substanțelor toxice ajunse acolo se află frica de extincție si de boală.

Umanitatea s-a confruntat în istoria ei cu nenumărate provocări precum epidemii, războaie, catastrofe naturale, toate acestea punând sub semnul întrebării supraviețuirea unor comunități mai mici sau mai mari de oameni. Totuși, in ansamblul ei, omenirea a supraviețuit dobândind noi abilități de adaptare și ilustrând, astfel, forța, gloria si triumful vieții.

Odată cu începutul industrializării, omul a devenit principala amenințare la adresa ecosistemului terestru, inclusiv a propriei specii. Sute de mii de noi substanțe rezultate în urma unor procese chimice complexe sunt deversate în apă, aer, în pământ si in ambientul electromagnetic al planetei. Natura suferă și este expusă unei provocări bruște căreia trebuie sa-i răspundă, adaptându-se rapid la noutatea și gravitatea ei.

Această preocupare crescândă s-a transformat într-o adevărată fobie și a devenit o temă existențială ”fierbinte” pentru cei mai mulți dintre oameni. Grijii de a ne proteja față de factorii dăunători din mediu i se adaugă preocupările legate de modalitățile cele mai eficiente de eliminare din organism a tot ceea ce înseamnă substanța toxică. Totuși, trebuie să remarcăm că acest mod de abordare oferă mai degrabă perspectiva unei permanente lupte supraviețuire care se afla sub semnul anxietății.

Cu ce ar trebui sa începem programul de protecție si detoxifiere?

Dr. Linda Lancaster, fondatoarea  Light Harmonics Institute, din Santa Fe, SUA, propune o abordare cu bazele in medicina Ayurvedica, Yoga, homeopatie, terapii florale Bach, medicina tradițională chineza. Toate aceste abordări, care reprezintă temelia teoriei si practicii terapeutice a doamnei Lancaster, sunt construite in jurul ideii centrale ca ființa umana are o structură multidimensionala si că tocmai dimensiunea cea mai rafinată, cea mai subtila este și cea mai importantă. Conform teoriei celor 5 elemente, aceasta dimensiune este Eterul.

Vibrațiile care pornesc de la acest nivel structurează progresiv celelalte elemente primordiale: Aerul, Focul, Apa si Pământul.

Pentru acest motiv, putem afirma că și detoxifierea trebuie sa se producă la nivelul fiecăreia dintre aceste dimensiuni.

În practica tradițională, ea vizează, in principal, structurile fizice si se îmbină cu stoparea aducerii de noi toxine in organism.

In Clinica Eliade, punem un accent deosebit pe stimularea proceselor de detoxifiere. Există proceduri foarte eficiente  de amorsare a acestora. Odată amorsate, procesele de detoxifiere trebuie susținute o perioadă de timp suficient de lungă si la o intensitate optimă pentru a fi cu adevărat eficiente.

Astfel, vom răspunde mai întâi la întrebarea ”Cu ce începem?”.

Desigur, cu nivelul cel mai înalt, eteric, al aspirației, credințelor, motivațiilor.

Prezentam, in continuare, câteva atitudini interioare, sub forma unor sugestii, care susțin procesele de detoxifiere:

”Ființa mea este un templu de lumină si puritate. Prin puritatea mea mă alătur Purității universale, izvor al acestei creații. Corpul meu elimină eficient tot ceea ce nu ii este de folos. Ființa mea se mobilizează cu bucurie, începând de la nivel de gânduri, emoții, energie si trup să elimine, să evacueze, să se curețe de tot ceea ce i-a întunecat strălucirea originară.

Mă întorc, acum, la chipul meu curat, destins si luminos dintotdeauna.

Elimin, elimin, elimin tot ceea ce nu îmi este necesar. Cu fiecare respirație, cu fiecare bătaie de inima sunt mai curat, mai luminos, mai fericit, mai plin de energie. Puritatea universală mă călăuzește și mă inspiră permanent pe drumul ei frumos”.

După acest prim moment de amorsare interioară, vom trece la aplicarea secvențelor de purificare pe care ni le-am propus.

In Clinica Eliade, cei interesați de detoxifiere pot experimenta un parcurs inedit, care îmbină procedee care se adresează corpurilor subtile și corpului fizic.

Aspirantul la detoxifiere poate începe cu o ședință de biorezonanță, care îi va evidenția nivelele energetice pe care să își concentreze atenția. Cel mai adesea, dispozitivul identifică nevoia de detoxifiere la nivelul ficatului.  In medicina tradițională chineza, ficatul este organul cu cea mai mare importanță. Deloc intâmplator, și denumirea acestui organ este atât de semnificativă în multe limbi: în romana, cuvantul ”ficat” conține verbul ”a fi”. La fel, în engleza, ”liver”, conține cuvantul ”live”, (a trăi); in franceză ” foie” (ficat) este omofon cu ”foi” (credință).

Asadar, intr-o asemenea situatie, dupa metaterapia cu lumină, detinata echilibrarii energetice, aspirantul va putea merge la specialistul in manipulare viscerală care, prin manevre manuale, îi va debloca rețeaua de canale hepatice, vezica biliară si va îi decongestiona zona abdominală. Păstrând această senzatie plăcută de eliberare, aspirantul își va putea continua parcursul, poposind la specialistul in masaj de drenaj limfatic. Aici, întregul sistem limfatic va fi antrenat sa elimine reziduurile acumulate în timp.

De-a lungul acestui parcurs, persoana își va menține atenția asupra scopului acestor proceduri, asupra încrederii in capacitatea propriului organism de a elimina, in bucuria și starea de bine pe care i-o va aduce noua sa condiție, după terminarea procedurilor.

In funcție de caz, masajul si manipularea viscerala pot fi precedate de sauna cu infraroșii, care amorsează imediat procese de eliminare a toxinelor prin piele.

Parcursul nostru virtual va continua in următorul articol. Dacă, totuși, v-a trezit curiozitatea, vă invităm să experimentați efectiv cele descrise si cele ce vor urma.

Veți vedea cât de mult își dorea organismul dumneavoastră această experiență și cât de recunoscător va fi.

 

 

 

 

Pentru programari :

+4 031.005.09.01

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin