Image Alt

Terapia vampir (PRP)

  /    /  Terapia vampir (PRP)

CE ESTE TERAPIA VAMPIR (PRP)?

Fie că vorbim despre reducerea semnificativă a ridurilor fine din jurul gurii şi a ochilor, despre îmbunătăţirea aspectului pielii din zona decolteului său, chiar şi despre reducerea căderii părului sau tratamentul cicatricilor post-acneice, Terapia Vampir (PRP) este, fără doar şi poate, soluţia ideală.
Recomandată şi utilizată astăzi în special în Medicina Estetică, este foarte important de ştiut că, de fapt, Terapia Vampir sau PRP (Platelet Rich Plasma) a fost folosită inţial în Chirurgia Cardiacă.
Anul 1987 marchează momentul în care efectele benefice ale acestui fel de terapie au fost demonstrate în cadrul unei operaţii pe cord deschis, care s-a desfăsurat într-o clinică din Italia.

Atunci când vorbim despre un tratament, despre o terapie medicală, vorbim bineînteles şi despre indicaţii terapeutice. Terapia Vampir este indicată atunci când ne dorim să corectăm următoarele probleme estetice:
Eliminarea ridurilor fine apărute pe suprafaţa feţei;
Eliminarea ridurilor de expresie din jurul gurii şi a nasului;
Refacerea conturului feţei;
Reîntinerirea – facială, a decolteului, dosului palmei sau a zonei din jurul gâtului;
Regenerarea părului;
Reducerea sau eliminarea petelor de pigmentare;
Rezolvarea cicatricilor postacneice sau a celor apărute după intervenţii chirurgicale sau traumatisme;
Eliminarea sau reducerea vergeturilor;

Această terapie este o formă de mezoterapie în care substanţa injectată este, de fapt, o substanţă obţinută chiar din sângele pacientului. În primă fază pacientului i se recoltează o cantitate mică de sânge – 8-9 mililitri care, în a doua fază, va fi introdus în eprubete sterile şi pus într-o centrifugă special creată pentru acest tip de tratament. Aici, timp de cinci minute din sânge se extrage substanţa plasmatică (plasma bogată în trombocite) care se dozează corespunzător pentru ca mai apoi să fie folosită în cadrul tratamentului. După ce a fost dezinfectată zona şi aplicat un calmant pentru minimizarea disconfortului, se începe injectarea care se face intradermic cu ace extrem de subţiri.

Riscuri sunt aproape inexistente atunci când vorbim despre efecte adverse, singurele neplăceri care pot apărea sunt o uşoară durere sau uneori mici hematoame care se resorb în câteva zile.
Terapia Vampir este o formă de tratament extrem de utilizată la noi în ţară, iar medicii Clinicii Eliade o recomandă tuturor celor care-şi doresc să aibă un ten luminos, o piele catifelată, un decolteu lipsit de imperfecţiuni şi, nu în ultimul rând, un păr sănătos.
Pe lângă cele prezentate mai sus, există câteva motive care plasează această terapie în topul celor mai căutate şi apreciate tratamente de înfrumuţesare:
• Substanța folosită în injectare este perfect biocompatibilă pentru că vorbim despre un produs al propriului corp;
Rezultatele apar rapid, în cel mult două săptămâni;
Tratamentul prin Terapia Vampir poate fi utilizat în combinație și cu alte tratamente;
Nu necesită perioadă de recuperare;
Tratament rapid, nu durează mai mult de 30 de minute.

    Vă rugăm să alegeți terapia
    Alegeți data    Coșul tău