+4 0748 01 11 11

Scleroterapia – Remediul pentru varice si vene varicoase

  /  Dermato Estetica   /  Scleroterapia – Remediul pentru varice si vene varicoase

Scleroterapia este o procedură minim invazivă care tratează vene varicoase și cele de tip păianjen. Aceasta implică injectarea de substanțe chimice, cunoscute sub numele de agenți sclerozanți, în vene degradate.

Pe lângă diminuarea apariției varicelor sau a celor de păianjen, scleroterapia poate, de asemenea, reduce durerea sau efectele secundare cauzate de venele deteriorate. Spre deosebire de venele varicoase , cele de tip păianjen sunt sunt mai mici si mai puţin severe.

Zone pe care scleroterapia le poate trata

Cele mai comune zone pentru dezvoltarea varicelor sunt pe picioare. Venele afectate pot fi decolorate, umflate sau mai adânci sub piele și pot provoca disconfort.

În funcție de mărimea venei deteriorate, scleroterapia poate fi utilizată pentru a trata vene varicoase și de tip păianjen în următoarele zone:

– coapse

– glezne

– picioare

– faţă (frecvent laturile nasului)

Cum funcționează scleroterapia

În funcție de severitatea afecțiunii, tratamentul cu scleroterapie pentru problemele venoase poate dura de la 15 minute la o oră. În funcție de cât de mult sub piele este vena afectată, medicul poate utiliza ultrasunete ca parte a procedurii. Procedura începe cu medicul curatând pielea din jurul venelor vizate. Cu un ac fin va injecta vena afectată cu un agent de scleroză.

Soluția lichidă determină ca pereții venei injectate să se închidă, astfel încât sângele să fie redirecționat către vene neafectate. De-a lungul timpului, corpul dvs. absoarbe vena deteriorată, făcând-o mai puțin vizibilă și incomodă.

Pe baza mărimii venelor sau venelor tratate, este posibil să aveți nevoie de până la patru tratamente.

Posibile riscuri și efecte secundare

Este posibil să apară crampe minore, înțepături sau arsuri în venele injectate în timpul scleroterapiei. Reacțiile adverse frecvente ale scleroterapiei includ: echimoze, decolorarea pielii, disconfort, zone roșii care apar în jurul locurilor de injectare, precum şi o usoară alergie a pacientului la agentul sclerozat folosit la injectare. Toate aceste reacții adverse ar trebui să dispară în câteva zile

Ce se întâmplă după o şedinţă de scleroterapie

Puteţi reveni imediat la activitățile dvs. de zi cu zi, însă în primele 24 de ore după scleroterapie, vi se recomandă să purtați șosete sau ciorapi de compresie.

Evitați expunerea la soare, băi calde, saune, piscine și plajă în primele două zile după tratament. De asemenea, trebuie să rămâneți activi pentru a reduce șansele de formare a cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, ar trebui să evitați alergarea și ridicarea greutăţilor pentru câteva zile.

Ca tratament minim invaziv scleroterapia este o metodă potrivită pentru mulți pacienți. Dacă doriți să aflați mai multe despre posibilele beneficii ale scleroterapiei pentru venele varicoase şi cele de tip păianjen, vă aşteptăm la Clinica Eliade pentru a stabili dacă aceasta terapie este potrivită pentru dumneavoastră.

 

Pentru programari :

+4 0374 48 88 88

+4 031.005.09.01

Clinica Eliade

 „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin