Image Alt

Acid hialuronic

  /    /  Acid hialuronic

Denumit şi “cheia de la fântâna tinereţii”, acidul hialuronic este folosit cu succes în tratarea ridurilor, în mărirea buzelor, ridicarea pomeţilor şi nu numai. Acidul hialuronic are capacitatea de a pătrunde în profunzime şi de a reţine apa, ajutând pielea să devină mai fină, mai elastică şi să îşi recapete aspectul tânăr.

CE ESTE ACIDUL HIALURONIC?

Acidul hialuronic are consistența unui gel transparent, care se găseşte în mod natural în ţesuturi, umplând spaţiile dintre diferitele fibre de colagen, elastină sau fibre musculare. Înaintarea în vârstă determină scăderea stocului de acid hialuronic fapt care duce, în mod direct, la pierderea fermităţii, reducerea consistenţei ţesutului, la apariţia ridurilor, la modificarea volumetriei feţei.
De asemenea, acidul hialuronic are un rol esenţial în hidratare, aceasta fiind cea care determină creşterea volumului.
În funcţie de zona unde trebuie injectat, ne referim la diferite tipuri de acid hialuronic, iar alegerea consistenţei acestui produs depinde de indicaţiile medicului şi de experienţa sa. Persistenţa acidului hialuronic injectat în ţesuturi variază de la câteva luni până la un an, în funcţie de densitatea moleculară şi de forma industrială. Medicii din Clinica Eliade folosesc produse de cea mai bună calitate, de cea mai bună toleranţă şi, în acelaşi timp, cu o durată absolut satisfăcătoare în ceea ce priveşte necesitatea de a repeta tratamentul. Produsele folosite sunt din gamele Juvederm, Teosyal, Aliaxin, Belotero.

 

CARE SUNT INDICAŢIILE DE TRATAMENT?

Din cele explicate mai sus de specialişti am înteles clar că acidul hialuronic este folosit pentru hidratare şi mărirea volumului din anumite zone ale feţei. Acum a venit momentul să discutăm punctual despre indicaţiile de tratament în ceea ce priveşte această substanţă despre care am înteles, deja, că se găseşte şi în mod natural în organism.
Aşadar, acidul hialuronic are efecte extraordinare pe şanţurile nazolabiale, pe şanturile de la comisurile orale de jos, lucrează foarte bine pe ridurile din jurul buzelor, pe ridurile din mijlocul obrazului. De asemenea, acidul hialuronic este folosit în intervenţiile de mărire a buzelor, dar şi în situaţiile în care se doreşte eliminarea cearcănelor.

 

CARE ESTE PROTOCOLUL DE TRATAMENT?

Pentru că vorbim despre o intervenție minim invazivă, injectarea cu acid hialuronic nu pune probleme decât atunci când vorbim despre uşorul discomfort determinat de injectare şi despre posibilele hematoame apărute după intervenţie.
Intervenţia, care durează aproximativ 30 de minute, poate fi făcută sub un uşor anestezic cremă, chiar dacă variantele actuale de acid conţin un anestezic în compoziţia lor. Imediat după injectare, medicul va masa zona pentru a distribui corect substanţa injectată, iar ca măsură de prevenţie a vânătăilor şi inflamaţiilor va recomanda aplicarea unor comprese cu gheață.

 

CE EFECTE SECUNDARE POT APĂREA?

Aşa cum spuneam şi mai sus, în cazul tratamentului cu acid hialuronic vorbim despre riscuri şi efecte secundare reduse aproape la zero. În afară de lucrările dentare care nu sunt recomandate a fi efectuate imediat după injectare, singurele aspecte neplăcute care apar sunt uşoarele inflamaţii sau mici hematoame care, cu siguranţă, trec în câteva ore de la intervenţie. În plus, dacă apar dureri, medicul va recomanda un tratament local.

Acid-hialuronic

AUGMENTAREA BUZELOR CU ACID HIALURONIC

Buzele frumoase cu un contur bine definit sunt asociate cu frumuseţea şi tinereţea.

CE ESTE ACIDUL HIALURONIC?

De-a lungul anilor, substanțele naturale, cum ar fi colagenul, elastina și acidul hialuronic, care dau structura pielii și volumul se diminuează treptat.
Rezultatul: buzele și zona înconjurătoare devin vulnerabile la pierderea de volum. De aceea, acidul hialuronic poate redefini forma lor sau restabili volumul. Injectarea de acid hialuronic este tehnica ideală pentru hidratarea pielii, umplerea ridurilor, redarea volumului sau sculptarea formelor. Acidul hialuronic este o moleculă naturală prezentă în derm, articulații și cartilagii.

• Definirea conturului buzelor;
• Redefinirea zonei philtrum (arcul lui Cupidon);
• Volumizarea buzelor pentru obţinerea simetriei;

• Evitarea administrării de antiinflamatoare, aspirină sau anticoagulante;
• Exerciţiile solicitante;
• Expunerea la temperaturi extreme (frig intens, saună, solar, soare);
• Evitarea consumului de alcool (24 ore înainte / după).

• Echimoze (vănătăi);
• Edeme;
• Eritem (roşeață) care poate persista pe o durată ce variază de la câteva ore;
• Reacţii alergice locale, care sunt rare şi trecătoare.

  • Sarcină şi alăptare;
  • Boli autoimune;
  • Tratament cu anticoagulante.

CUM FUNCȚIONEAZĂ PROCEDURA EFECTUATĂ LA CLINICA ELIADE?

Înainte de injectarea cu acid hialuronic a buzelor, se trece la îndepărtarea make-up-ului, se aplică anestezie EMLA, cremă pe suprafețele ce urmează a fi injectate sau anestezie locală injectabilă în scopul de a reduce durerea.
Efectul acidului hialuronic este imediat, astfel încât este posibil ca medicul să injecteze produsul treptat şi să se obţină rezultatul dorit. Se recomandă pentru a nu se injecta acid hialuronic în exces din motive estetice, vizat fiind un aspect cât mai natural.
Rezultatul final al injecţării acidului hialuronic în buze poate fi apreciat după dispariţia edemelor, în medie între 2 şi 4 zile. Efectul durează între 4 şi 6 luni.

Procentul complicaţiilor în urma injecţiilor cu acid hialuronic este mai mic, dar, ca orice intervenţie, ele există. De aceea, medicul estetician trebuie să fie informat cu privire la orice afecţiune anterioară.

Nivelul de dificultate al injecţiilor cu acid hialuronic nu necesită o anestezie generală. Dar desigur că ea poate fi efectuată, în cazul în care dvs. nu vă simţiţi confortabil cu anestezia locală.

Pacienţii care beneficiază de tratamente cu acid hialuronic prezintă schimbări vizibile ale ridurilor şi liniilor nedorite. Echipa de medici a Clinicii Eliade are expertiza şi experienţa necesară pentru a efectua procedurile în deplină sigurantă, cu scopul comun de a obţine un aspect rejuvenat şi natural.

SOLICITĂ O PROGRAMARE

    Vă rugăm să alegeți terapia
    Alegeți data    Coșul tău