+4 0748 01 11 11
Image Alt

Concept Clinica Eliade

  /  Concept Clinica Eliade

Medicina Integrativă, aşa cum îi spune şi numele, integrează, alătură, împrieteneşte medicina convenƫională cu medicina alternativă, cu scopul de a oferi pacientului multiple variante.
Observăm adesea că foarte multe persoane folosesc sintagma „medicină complementară” sau „medicină alternativă”, ceea ce este incorect. Tot ceea ce nu este medicină convenƫională este alternativă – fie că vorbim de naturism, terapii manuale, bionergetice, nutriƫie, fitoterapie, consiliere psiho-emoƫională.

Orice terapie sau tratament de medicină alternativă poate fi folosită şi complementar.

Există o diferenƫă majoră între medicina convenƫională şi medicina alternativă. Medicina convenƫională se adresează numai corpului fizic şi simptomatologiei, tratează boala şi nu persoana ca un întreg, asa cum, de fapt, este Universul – OM.

MEDICINA ALTERNATIVĂ

Îmbină armonios practici, tratamente şi terapii moderne cu principii milenare. Este o medicină holistică și se adresează tuturor dimensiunilor fiinƫei noastre: fizică – emoƫională – mentală – spirituală și ia în considerare întregul stil de viaƫă, relaƫii sociale, relaƫiile cu ceilalƫi şi cu noi înşine, profil emoƫional, tipare de gândire, de nutriƫie, de mişcare, mediu de lucru și de viață, deschiderea spirituală.

MEDICINA INTEGRATIVĂ

– Se adresează cauzelor profunde ale dezechilibrelor, si nu doar simptomologiei;
– Este personalizată, pentru că ia în considerare unicitatea fiecărei persoane;
– Este blândă, non-invazivă, naturală făcând apel la resursele organismului şi la inteligenƫa lui;
– Încurajează PREVENȚIA, întreƫinerea şi susƫinerea fiinƫei din perspectivă holistică;
– Susƫine mecanismele proprii de vindecare ale organismului;
– Foloseşte toate practicile medicale şi le integrează În programele de tratament cu scopul de a oferi pacientului multiple variante de tratament;
– Elaborează programe de tratament personalizate;
– Protocolul medical este unul bazat pe parteneriat medic – pacient;

În Clinica Eliade, frumuseƫea şi complexitatea actului terapeutic vine din faptul marea majoritate a terapeuƫilor s-au format în medicina convenƫională şi au făcut trecerea la medicina alternativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns, deci, din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.
Terapeuƫii noştri sunt plurispecializaƫi, ceea ce oferă pacientului un act medical mult mai complex.

MEDICINA INTEGRATIVĂ şi rezultatele spectaculoase pe care le înregistează acest suflu nou în abordarea terapeutică, prin împletirea armonioasă a cunoştinƫelor şi metodelor de diagnosticare moderne, cu cele milenare din terapiile tradiƫionale, reprezintă O NOUĂ PARADIGMĂ MEDICALĂ, în interesul suprem al pacientului.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin